Aftrek onderhoudskosten monumenten informatie

blog placeholder

Er zijn in Nederland ongeveer 40.000 mensen in het bezit van een monumentenpand. Zo’n monument vergt nogal wat onderhoud. Onderhoud kost geld. De Belastingdienst heeft de mogelijkheid om bepaalde onderhoudskosten van een monumenten pand af te trekken.

Als je van plan bent een monument te kopen kun je op dat moment al beginnen met de aanvraag van een restauratie hypotheek en onderhoudskosten aftrekken. Het verzoek kun je indienen bij Buro Monumentenanden Amersfoort.

Je kunt een aanvraagformulier downloaden. Dit formulier goed ingevuld kun je met een begroting terugsturen en dan wordt het in behandeling genomen. Je kunt binnen 2 a 3 weken een reactie ontvangen. de taxateur van de belastingdienst zal contact met u opnemen voor een afspraak om ter plekke uw aanvraag te gaan beoordelen. Er is altijd ruimte voor overleg tussen u en de taxateur. De taxateur gaat een verslag en een rapport opmaken van uw momenten pand. Het bureau monumentenpanden neemt dit rapport in behandeling.

Het bureau geeft vervolgens een beschikking waarin het bedrag genoemd wat voorlopig als kosten afgetrokken kan worden. Echter moeten deze kosten natuurlijk wel gemaakt worden. Vervolgens wordt er pas later een definitieve beoordeling op gesteld van wat er echt aftrekbaar is.

Je kunt een restauratiehypotheek aanvragen. 70% van de onderhoudskosten. Een annuiteiten hypotoheek krijg je anderhalve procent rente. De voorwaarden om deze lening af te sluiten zijn hetzelfde als een normale bank. Ook hier wordt beoordeeld of je het wel of niet kan betalen. Deze vallen onder de AFM. De autoriteiten financiële markten.

Je kunt ook subsidie aanvragen maar dan maak je geen aanspraak op de laagrentende lening van de hypotheek.

Een voorbeeld van onderhoudskosten die je kunt aftrekken is bijvoorbeeld het vervangen van een slecht functionering van een cv ketel. Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden te noemen en daarvoor is het verstandig te kijken op de website monumentenspecialist.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here