Aandelen SBM Offshore BV

0
6
blog placeholder

Aandelen SBM Offshore NV

SBM Offshore NV is een bedrijf welke zich richt op de olie markt en het Offshore werken. Op dit moment richt het bedrijf zich met name op de bouw van (drijvende) olie platformen en installaties voor het vervoer en opslaan van gas en olie. Gezien de groeiende economieën in Azië is de vraag erg groot naar olie. Geen wonder dat het aandeel SBM Offshore het goed doet.

De geschiedenis van het bedrijf:

Het bedrijf SBM Offshore NV heeft deze naam nog niet zo heel erg lang. Pas in 2005 is deze naam ontstaan. In eerste instantie is het bedrijf ontstaan uit een groot aantal scheepswerven welke zijn gefuseerd. Deze scheepswerven opereerden toen onder de gezamenlijke naam IHC Holland. Men richtte zich vooral op het vervoer met olietankers van de oliën en gassen vanaf de booreiland. Al snel bleek ook het produceren van drijvende olieplatformen een een erg winstgevende tak van sport te zijn waardoor het bedrijf zich hier ook steeds meer op ging toeleggen. In 1984 is er een her organisatie geweest van het bedrijf IHC Holland en zijn er diverse bedrijfstakken afgestoten en is het bedrijf verder gegaan onder de naam IHC Caland NV. En pas in 2005 kreeg het bedrijf de huidige naam SBM Offshore NV.

Het aandeel SBM Offshore NV:

Niet voor niks is het aandeel SBM Offshore NV te vinden op de Nederlandse AEX index in Amsterdam. Het aandeel heeft zich het afgelopen jaar enorm ontwikkeld door de grote vraag naar olie en gassen. Was het vroeger vooral Amerika welke veel olie nodig had, op dit moment zijn ook Europa en Azie grote afnemers. Overal op de wereld zijn olieplatformen te vinden waardoor SBM Offshore een breed afzet gebied heeft.

Verslag legging:

Het bedrijf SBM Offshore is een beurs genoteerd bedrijf waardoor het een jaarverslag moet publiceren. In dit jaarverslag staan de netto winst, de omzet, het aantal orders en ook het aantal medewerkers gepubliceerd. Het aantal groeiende werknemers is opvallend en heeft de laatste tien jaar een enorme spurt genomen, dit terwijl de netto winst niet zoveel gestegen is.

Conclusie:

SBM Offshore is een interessant bedrijf om in te beleggen. De vraag naar olie zal de komende jaren ook alleen nog maar toenemen waardoor ook de industrie hier omheen nog kan meegroeien. Het aandeel heeft de afgelopen jaren bewezen een stabiele klimmer te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here