Zoek niet verder: Limoncello Spritz is jouw nieuwe favoriete zomerdrankje

0
144

Stel je voor, het is een heerlijke zomeravond, de zon schijnt en je voelt de warmte op jouw huid. Het enige wat op dit moment nog mist is een heerlijk, koud en fris drankje waar je gedachteloos van kunt sippen. Zomeravonden zijn bij veel mensen favoriet en wat is er nou leuker dan een drankje te drinken op jouw balkon, in de tuin of vanuit jouw openstaande woonkamerraam. Vooral koude drankjes doen het goed in de zomer. Wat is nou een lekker koud, fris en gezellig drankje voor in de avondzon? Je leest er alles over in deze blog.

Welk drankje zorgt ervoor dat jij punten scoort?

Een dinertje met een voor- en hoofdgerecht is vaak niet genoeg. Een echt fijn avondje gaat gepaard met wat lekkere drankjes. Alhoewel er veel verschillende alcoholische versnaperingen te maken zijn, is er nu eentje waar je geheid punten mee gaat scoren. Wat dacht je van een Limoncello Spritz? Alleen de naam al zou genoeg moeten zijn om je het water in de mond te laten lopen. Dit ijskoud geserveerde drankje is geweldig en in de komende zinnen lees je waarom dat zo is. Dit drankje drink jij met vriendinnen, je moeder of zus en iedereen zal het geweldig vinden. Het lijkt net of jullie je een avondje in Italië wanen.

Hoe maak jij jouw eigen Limoncello Spirtz?

Gelukkig is de Limoncello Spritz mega makkelijk zelf te maken. Je hebt er best weinig ingrediënten voor nodig, wat betekend dat er tijdens het maken van dit drankje ook maar weinig mis kan gaan. Als eerste heb je een fles Limoncello nodig, koop daar een lekker flesje prosecco bij en de basis ingrediënten zijn al in huis. Voeg er nog wat heerlijk Pellegrino mineraalwater aan toe en de mix kan beginnen.

Giet ongeveer 20 ml Limoncello in een wijnglas. Doe daar 100 ml prosecco bij en maak het af met 20 ml Pellegrino water. Om er echt een volbloed Italiaans drankje van te maken is het belangrijk dat alle ingrediënten ook echt van een Italiaans merk zijn. Gelukkig scoor je al snel een echte Italiaanse fles Limoncello bij de slijterij om de hoek. Wanneer je deze mooie mix bij elkaar hebt gegoten, is het tijd om de toppings aan dit geweldige drankje toe te voegen.

Wanneer je toch naar de winkel gaat is het belangrijk dat je meteen wat limoentjes en muntbladeren koopt. IJsklontjes kan je zelf maken of ook op jouw boodschappenlijstje zetten. Als je alle toppings ook in huis hebt, begin je met de limoentjes. Snijd deze in kleine stukjes en voeg ze aan het drankje toe. Nu is het tijd om de muntblaadjes van hun takje af te trekken en dit ook in de cocktail te gooien. Als laatste laat je ongeveer 5 ijsklontjes in het glas vallen. Roer alles even goed door elkaar en jouw eigen Limoncello Spritz is klaar! Zorg dat je lekker zit, zet er een gezellig schaaltje nootjes bij en jullie zomeravond is compleet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here