Zelf maken: vegetarische loempia’s uit de oven

0
135

Hoe heerlijk is het om af en toe een nieuw recept uit te proberen of een nieuw gerecht te gaan eten? Dan ben je ook op het goede adres bij deze vegetarische loempia’s uit de oven. Over het algemeen worden loempia’s na het maken gefrituurd, maar in de oven is natuurlijk een stuk gezonder en eigenlijk ook net zo makkelijk. Het kost je namelijk niet meer moeite; je moet alleen rekening houden met een ander soort deeg maar ook deze is gewoon in de supermarkt te kopen. Wanneer je een nieuw recept gaat proberen, kan het leuk zijn om dit samen met iemand anders te gaan uitproberen. Zo sta je gezellig samen in de keuken bij te kletsen terwijl je ook nog eens wat doet wat jullie nog nooit hebben gedaan. Zo leuk! Lees je mee hoe je deze vegetarische loempia’s uit de oven moet maken?

Benodigdheden:

  • 10 vellen filodeeg
  • 100 gram mihoen (ongekookt)
  • 100 gram tauge
  • 100 gram gesneden wortel
  • 100 gram witte kool
  • 3 stelen bosui
  • 1 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 el ketjap
  • Kruiden naar smaak. Denk aan peper, zout en paprikapoeder.

Aan de slag!

Begin met het ontdooien van de vellen filodeeg. Deze zijn namelijk meestal te vinden in de vriezer. Deze vellen hebben een half uurtje nodig om te ontdooien, in de tussentijd kan je dan mooi het mengsel maken en eventueel een bijgerechtje. Nadat je het filodeeg uit de vriezer hebt gehaald, is het tijd om te gaan beginnen met het maken van het mengsel. Kook de mihoen zoals aangegeven op het pakje. Dit is vaak binnen een paar minuten gedaan. Snijd vervolgens alle groentes klein (of je hebt ze al voorgesneden gekocht, dat kan natuurlijk ook). Fruit de knoflook aan samen met wat gember in een pan met wat olie. Voeg daarna alle groentes toe, samen met de kruiden en wat ketjap. Nadat dit lekker heeft gebakken in de pan, voeg je de gekookte mihoen toe. Dit roer je goed door elkaar. Dan is het tijd voor de volgende stap. Verwarm op dit moment de oven op 180 tot 200 graden; kijk naar het pakje van het filodeeg. Dan weet je precies hoe heet de oven moet.

Vouwen maar

De tijd van het vouwen is aangekomen! Er zijn verschillende manieren om te gaan vouwen. Zo kan je er voor kiezen om het mengsel op het onderste deel van het deeg te leggen, waardoor je het makkelijk kan gaan vouwen. Belangrijk is wel dat je de randen goed dicht weet te maken zodat het niet uit elkaar zal gaan vallen. Een andere manier om het te doen is om het vierkantje filodeeg schuin te gaan leggen, zodat er een punt naar boven, onder en rechts en links ligt in plaats van dat het als een recht vierkant ligt. Zodra je dan het mengsel verticaal in het midden legt, kan je alle hoeken goed omvouwen waardoor ze niet zo snel meer open gaan. Vet de loempia goed in met wat olie, omdat je het in de oven gaat bakken. Bak het zo’n 20 minuutjes en smakelijk eten! Serveer eventueel met wat chilisaus voor de echte lekkere combinatie.

Wil je nog meer manieren weten om groentes te eten? Lees dan dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here