Wil jij ook zelf ijsjes maken?

0
61
blog placeholder

Soorten ijs

Als je kijkt naar de soorten ijs, dan zijn er enorm veel mogelijkheden. Er is bijvoorbeeld roomijs, slagroomijs, waterijs, sorbetijs en softijs verkrijgbaar. Hier geldt ook weer voor dat veel verschillende smaken mogelijk zijn. Voor wat voor ijs je kiest, hangt uiteraard volledig af van wat je het lekkerste vindt. Maar ook het weer kan een rol spelen, op een warme dag is een waterijsje vaak een uitstekende keuze.

Roomijs bestaat uit melk, room, suiker, ei en smaakmakers. Kies je voor yoghurtijs, dan houdt dat in: bevroren yoghurt, room, suiker en vaak fruit. Waterijs bevat, logischerwijs, water, daarnaast eventueel suiker en/of siroop. Sorbetijs bestaat daar ook uit, maar dan met stukjes gepureerd fruit.

Zelf ijs maken

Heb je zin in ijs, dan kun je natuurlijk ergens een ijsje kopen, maar het is toch veel leuker om zelf ijs te maken? Zelf ijs maken kan zowel zonder als met een ijsmachine. Er zijn globaal gezegd twee soorten ijsmachines te koop. Sommige ijsmachines zijn zelfvriezend, terwijl bij andere ijsmachines de bak enkele uren in de vriezer moet voordat je deze kunt gebruiken bij het maken van ijs. Afhankelijk van de gekozen machine, heb je ongeveer dertig minuten geduld nodig voordat je ijs klaar is.

IJsmachine kopen

Wil je een ijsmachine kopen, dan heb je vele mogelijkheden. Er zijn voor een paar tientjes als goede ijsmachines verkrijgbaar, maar je kunt ook ijsmachines kopen voor meer dan honderd euro. Let goed op de inhoud van de ijsmachine, het merk en uiteraard de prijs voordat je de definitieve keuze maakt. Je kunt via internet vrij eenvoudig ijsmachines bestellen, die vaak binnen enkele dagen thuis worden bezorgd. Vervolgens kun je aan de slag met het maken van je eigen ijs. Gebruik daarbij de ijsmachine altijd volgens de aanwijzingen uit de handleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here