Wat is het ultieme recept van Wentelteefjes?

0
22
blog placeholder

Wentelteefjes zijn echt Nederlands en hebben een lange geschiedenis die terug loopt tot in de Tweede Wereldgerecht. Het is een Nederlands gerecht, maar wat is nu eigenlijk het ultieme recept van Wentelteefjes?

Wentelteefjes volgens verschillende recepten.

Zoek eens op Google naar wentelteefjes en je zult zien dat er wel tientallen verschillende recepten zijn. Als je nog nooit wentelteefjes gemaakt hebt of de verhoudingen niet meer weet dan heb je geen idee wat het ultieme recept is. Het zoeken naar een recept tussen tientallen recepten is lastig. Terwijl het natuurlijk ook een beetje een kwestie van smaak is. Toch hebben we een poging gedaan om het ultieme recept te vinden.

Wentelteefjes volgens het ultieme recept.

Om te beginnen zijn de wentelteefjes natuurlijk het lekkerste als ze gemaakt zijn van oud brood. Bewaar wat oud brood om dit lekkere recept op tafel te zetten voor vrienden en familie. Eventueel kan je een speciaal bakje maken met oud brood en doe je hier een paar sneetjes in. Volgens het ultieme recept voor wentelteefjes heb je acht sneetjes brood nodig en een diep bord.

– Schenk 300 ml melk in een diep bord.
– Voeg 1 ei aan de melk toe.
– 1 eetlepel kaneelpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– Meng de ingrediënten met een lepel door elkaar heen en pak en nieuw bord. Haal de korstjes van het brood en dompel de sneetjes per stuk 5 seconden in het diepe bord. Voor het beste resultaat kan je iedere kant 5 seconden doen. Leg de sneetjes vervolgens op het schone bord en giet eventueel het mengsel dat nog over is er overheen.

Je wentelteefjes zijn nu klaar om gebakken te worden. Doe voldoende boter in de pan en bak de sneetjes aan beide zijdes goudbruin. Serveer de wentelteefjes vervolgens met garnering in de vorm van boter of kaneelsuiker. Je hebt nu het ultieme recept voor wentelteefjes in handen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here