Wat is een koffie-abonnement, en is het een uitkomst?

Het kan je zomaar gebeuren: je staat op en loopt naar je espresso-machine om een kopje koffie te zetten, alleen om erachter te komen dat de koffiecups op zijn. Dat is vervelend, maar gelukkig ook goed te voorkomen. Met een abonnement op koffie zorg je ervoor dat je nooit meer zonder koffie komt te zitten, en kun je ook nog eens lekkere én duurzame koffie in huis halen. Dan krijg je je koffiecups gewoon bij je thuis bezorgd, door de brievenbus. Maar hoe werkt zo’n abonnement, en is het echt zo’n goede uitkomst als het lijkt?

Een abonnement op koffie nemen

Met een abonnement op koffie wordt jou werk uit handen genomen. Je kiest het abonnement dat bij jou past. Vaak zijn er standaard abonnementen beschikbaar, maar kun je ook je eigen abonnement naar voorkeur samenstellen. Of je nu een echte grootverbruiker bent of juist niet zo veel koffie drinkt, er is altijd een formaat dat bij je past. Vervolgens kies je de soorten koffiecups waarmee jij je abonnement wilt vullen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Espresso, Ristretto en Lungo, maar er zijn meer soorten beschikbaar. Welke het beste bij jou past is afhankelijk van je smaak. Ben je op zoek naar een soepele of juist een straffe Lungo? Of ga je voor een decaf? Het kan allemaal.

Nergens aan vast

Vervolgens krijg je de koffie op schema bezorgd. Een abonnement op koffie betekent trouwens niet dat je ergens aan vast zit. Neem je bijvoorbeeld een abonnement bij De Koffiejongens, dan kun je die op elk moment stilzetten, wijzigen of opzeggen. Dat is wel zo prettig wanneer je een keer een andere smaak of intensiteit wilt uitproberen. Ook wanneer je op vakantie gaat of een tijdje niet thuis bent kun je het abonnement gerust stopzetten.

Een steentje bijdragen voor het milieu

Met een abonnement op koffie is het ook makkelijk om een steentje bij te dragen aan een mooier milieu, bijvoorbeeld met een koffie-abonnement van De Koffiejongens. Deze koffiecups zijn biologisch afbreekbaar, waardoor ze niet bijdragen aan de groeiende afvalstapel. Dat is beter voor het milieu dan bijvoorbeeld Nespresso cups. Heb je je koffie gezet, dan kan het koffiecupje gewoon in de groene bak. In een composteerinstallatie vergaat de cup razendsnel, waardoor de vruchtbare koffieprut ook meteen bij het compost terecht komt. Dat is goed, omdat hier weer planten op kunnen groeien. Ook worden de koffiecups van De Koffiejongens zoveel mogelijk lopend of met de fiets bezorgd. Dat is gezond, en zorgt voor een gezonder milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here