Waarom je een rijstkoker moet aanschaffen

0
110

Eten bereiden en eten van een andere keuken dan waar je oorspronkelijk vandaan komt, dat wordt tegenwoordig steeds populairder. Vroeger hoefde je niet aan te komen zetten met een pokebowl bijvoorbeeld of met zelfgemaakte vegetarische loempia’s, je at meestal gewoon aardappel, groentes en vlees en soms pasta of macaroni. Door de komst van eten uit andere landen en van andere continenten, eten mensen tegenwoordig ook steeds meer rijst. Je hebt allemaal soorten rijst: witte rijst, zilvervliesrijst, notenrijst en basmatirijst bijvoorbeeld. Allemaal hebben ze net een andere smaak en passen ze bij een ander gerecht. Het is leuk om dit ook allemaal eens uit te gaan proberen waardoor je juist wat meer smaken gaat leren kennen en dit is erg leuk en lekker om te doen. Maar waarom je nou een rijstkoker moet aanschaffen, dat lees je hieronder!

Je hoeft niet meer naar de rijst om te kijken

Het grote voordeel is dat je niet meer om hoeft te kijken naar de rijst. Deze doe je namelijk in de rijstkoker met het nodige water (dat staat allemaal aangegeven in de rijstkoker zelf) en je zet het aan. Vervolgens doe je de deksel erop en de rijstkoker doet al het werk voor je. Wel kost het wat tijd, gemiddeld zo’n kwartier tot twintig minuten, maar dan heb je ook heerlijke rijst. Ondertussen kan jij dan de curry maken of alle groentes snijden voor in de pokebowl. Hoe handig wil je het hebben! Makkelijker kan eigenlijk bijna niet, je hoeft er namelijk niks meer voor te doen.

Ook na het koken is het ideaal om de rijstkoker te hebben, er zit namelijk ook een warmhoudstand op. Dit betekent dat de rijst lekker warm blijft terwijl jij bijvoorbeeld gaat eten. Dit kan ook van pas komen wanneer je de rijst eerst wil koken en dan pas aan de slag gaat met de rest en je er dan achter komt dat het allemaal wat langer duurt. Nooit meer koude rijst dankzij deze optie op de rijstkoker.

Geen gedoe met overkoken en afgieten

Een ander groot voordeel is dat de rijst nooit zal overkoken. Het wordt namelijk allemaal geregeld in de rijstkoker zelf en je hoeft hier dan ook niet bij te gaan staan om het te controlleren. Wel zou het kunnen voorkomen dat er wat veel stoom uit komt, maar dat kan in principe geen kwaad. Het is handig om hier eens naar te kijken dus. Daarnaast hoef je deze rijst ook niet af te gieten, al het water verdampt namelijk al. Er is dus geen sprake van verloren rijst omdat je de deksel toch op een iets te grote kier hebt staan.

Daarnaast krijg je er erg fluffy rijst door, waardoor het heerlijk luchtig is om te eten. De eerste keer dat ik het maakte was het zo lekker, zo had ik het nog nooit gehad. Geen plakkerige rijst maar heerlijke luchtige rijstkorrels. Erg lekker om te eten en handig in gebruik. En nu vraag je je misschien af wat dat kost, dan is er goed nieuws. Een rijstkoker kan je al van twintig euro ergens kopen, denk aan de Blokker bijvoorbeeld. Natuurlijk heb je ook duurdere varianten en die zullen wel beter zijn, maar om te beginnen en het te proberen is dit top!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here