Voordelen van avocado en hoe het te bereiden

0
82

De avocado kende de afgelopen jaren een grote boost in bekendheid. Het gaat om een peervormig stuk fruit met een donkergroene, bobbelige schil. Aan de binnenkant is een rijpe avocado lichtgroen van kleur met een grote pit in het midden. Deze fruitsoort staat bekend om zijn gezonde vetten en vele voedingsstoffen. Ondanks dat je niet elke dag een avocado moet eten, wordt het aangeraden de avocado toch wel regelmatig te nuttigen. Wil je weten waarom? Hieronder staan enkele voordelen van de avocado en hoe je deze het beste kunt bereiden.

Goede vetten

In tegenstelling tot het meeste andere fruit, die doorgaans veel koolhydraten bevatten, bevat de avocado juist veel vetten. Het gaat hier echter niet om ongezonde verzadigde vetten, maar om het onverzadigde soort vet. Dit zijn de gezonde vetten. Doordat de avocado boordevol vezels en gezonde vetten zit, kun je deze goed verwerken in een dieet om af te vallen. Een avocado geeft je een vol gevoel en voorkomt daardoor eetbuien. Combineer dit met een gezond eet- en beweegpatroon, en gewichtsverlies is gegarandeerd!

Veel voedingsstoffen

Naast de gezonde vetten, zit de avocado boordevol voedingsstoffen. Een avocado bevat veel verschillende vitamines, zoals vitamine A, B6, C en E, maar ook veel mineralen. Neem bijvoorbeeld kalium: avocado’s bevatten meer kalium dan bananen! 100 gram avocado zou 14% van de ADH kalium bevatten en bananen 10%. Dit terwijl bananen bekend staan als de vruchten die rijk zijn aan kalium. Kalium helpt om de bloeddruk te verlagen en verkleint zo de kans op hartaanvallen en beroertes. Tenslotte bevat een avocado ook veel vezels, wat goed is voor de darmwerking en de spijsvertering.

Goed voor haar en nagels

Naast dat de avocado lekker is op brood, in een smoothie of door een salade, kun je er ook voedzame maskers voor je haar mee maken. Met slechts enkele ingrediënten die de meeste mensen standaard in huis hebben, kun je gemakkelijk een haarmasker mee maken. Dankzij de biotine die avocado’s bevatten, helpt het om je haar en nagels sterker te maken. De vitamines B en E helpen tegen droog en pluizig haar, maar ook tegen haaruitval. Heb je nog avocado’s liggen die bruin zijn geworden? Gooi ze niet weg, maar maak er een haarmasker van.

Hoe te bereiden?

Nu is de vraag natuurlijk: hoe bereid je de avocado voor zowel in gerechten als in maskers? Ten eerste moet je de avocado door midden snijden. Door de dikke pit die erin zit, gaat dit niet in een keer. Steek je mes in de avocado tot je de pit voelt zitten. Snij de avocado dan over de lengte in tweeën en trek de twee helften van elkaar af. Sla je mes in de pit en wrik hem er zo uit. Vervolgens kun je de avocado eruit lepelen en ermee aan de slag gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here