Tips voor het nagerecht

0
24
blog placeholder

Je hoeft echter niet uiteten te gaan om van meerdere gangen te kunnen genieten. Het is eenvoudig om zelf een klein voor- of nagerecht te maken. Op internet zijn veel recepten te vinden en ook supermarkten bieden hulp. De C1000 en Albert Heijn bieden regelmatig kooktips aan in hun magazines. Die worden overigens gratis aan huis verspreid of zijn in de winkels zelf  te vinden.

Nagerecht: monchoutaart
Misschien denk je bij een nagerecht aan wat pudding of een voorverpakt toetje. Het is echter veel leuker en ook lekkerder om zelf iets te bereiden. Een voorbeeld hiervan is de monchoutaart. De bereiding is niet heel moeilijk en wellicht heb je het al eens eerder gemaakt. Toch helpen we je een beetje op weg in dit artikel.

Het standaardrecept voor de monchoutaart wordt met de volgende ingrediënten bereid:
–          1 blikje kersen vlaaivulling
–          200g volkorenkoekjes
–          1 zakje slagroomversteviger
–          1 pakje Monchou
–          250ml slagroom
–          125g roomboter
–          80g suiker
 
Bereiding
Het monchou taart maken is niet moeilijk en is binnen een halfuur gedaan, wel moet de taart nog enkele uren opstijven. Smelt de roomboter, verkruimel de volkorenkoekjes  en meng dit. Daarna het mengsel over de bodem van de springvorm verdelen en dan aandrukken. Meng de suiker dan door de Monchou en klop de slagroom stijf met de versteviger.

Vervolgens mengen met de Monchou-suiker en dan de vulling over de kruimelbodem gieten. De taart moet ook nog enkele uren in de koelkast staan zodat hij kan opstijven. Je kunt zelf de keuze maken of je vooraf of erna de kersen vlaaivulling over de monchoutaart garneert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here