Super makkelijke cocktail: Martini Bellini

0
993

Het is heerlijk om soms een cocktail te maken of te serveren aan de gasten. Echter komt het ook soms voor dat je geen zin hebt om er heel veel energie of moeite in te steken of heb je er simpelweg de tijd niet voor. Een hele makkelijke cocktail om te maken is de Martini Bellini. Niet zo sterk als een Sex on the Beach bijvoorbeeld, maar wel erg lekker om als drankje te drinken bij de borrel bijvoorbeeld. Het heeft een hint van perzik, lekker fris. Je kan het zo spannend maken als je zelf wil maar het kan dus ook heel simpel.

Schaf de fles aan

Martini Bellini is simpelweg een fles die je bij de slijterij kan kopen. Ook hebben ze dit soms bij de supermarkten. Reken wel op een euro of 8 voor deze fles, maar dan zit er eigenlijk al bijna alles in. Je kan het drankje namelijk gewoon zo simpel serveren door in een mooi glas te gieten en er wat ijsblokjes bij te doen. Je kan ook uitpakken, hoe precies dat lees je hieronder.

Maak er een bruisend feestje van

Een van de opties om te doen is door er prosecco aan toe te voegen. Doe een scheutje prosecco in het glas en doe daar de Martini Bellini bij. Echter is dit niet perse nodig, de Martini Bellini heeft zelf ook al een bruis erin zitten en het kan op zichzelf ook al lekker gedronken worden. Als je van nog meer bubbels houdt, voeg er dan wat prosecco aan toe, maar dat is dus absoluut niet nodig. Eigenlijk is de Martini Bellini al ‘ready to serve’, waardoor je niet veel moeite meer hoeft te doen

Pak uit met de garnering

Garnering is vaak een groot aspect van de cocktail. Hoe je bij een mojito munt en limoen toevoegt en dit ook kan laten zien in de garnering, is dat bij de Martini Bellini natuurlijk wat lastiger. Echter heeft dit drankje een hint van perzik en kan je dit dus ook zeker gebruiken. Pureer een beetje perzik en meng dat door het drankje heen. Ook kan je wat perzik in schijfjes snijden en op de rand van het glas zetten natuurlijk.

Ook framboos is een heerlijke toevoeging, of een hintje van citroen. Je kan dan het citroensap door het drankje heen laten sijpelen maar je kan er ook voor kiezen om een schijfje citroen te gebruiken. Daarnaast kan je van te voren ook frambozen invriezen zodat je ijsblokjes met framboosjes krijgt. Dit kan erg lekker zijn en ziet er ook direct feestelijk uit.

Meer van de alcoholvrije drankjes? Verdiep je dan in de voordelen van ranja en maak er ook een feestje van. Ook bij ranja kan je namelijk uitpakken met de garnering!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here