Redenen om meer thee te drinken

0
224

Thee is, naast koffie, het meest gedronken drankje. Het wordt over de hele wereld gedronken en is verkrijgbaar in oneindig veel varianten. Thee wordt gemaakt van gedroogde theebladeren, waaraan vervolgens nog andere kruiden of fruit wordt toegevoegd om in de smaak te variëren. Door een zakje of thee-ei met thee te vullen en er heet water op te gieten heb je in no-time een gezellig en verwarmend drankje voor je neus staan. Naast dat het helpt tegen de kou, is thee ook nog eens ontzettend gezond!

Helpt om gehydrateerd te blijven

Per dag moet een volwassene ongeveer anderhalf tot twee liter water binnenkrijgen. Met behulp van thee wordt dit een makkie. Thee bestaat namelijk voor het grootste deel uit water en helpt dus bij het gehydrateerd houden van je lichaam. Doordat je ook nog eens kunt variëren in de smaak van je thee, wordt het nog gemakkelijker. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke manier om je gasten op je evenement van drankjes te voorzien: verdiep je eens in een theebar. Het is origineel en de variaties zijn eindeloos.

Helpt bij afvallen

Het drinken van thee kan je helpen bij het afvallen. In sommige thee zit namelijk een stofje dat het metabolisme versnelt. Vooral thee waarin gember, kamille of venkel verwerkt zit, helpt hierbij. Groene thee zou eveneens helpen bij de vetverbranding. Drink dus een paar koppen groene thee per dag om zowel je spijsvertering, als je vetverbranding te stimuleren. Verwacht echter geen wonderen: thee drinken is een natuurlijke manier om af te vallen en de resultaten zie je niet heel snel. Drink het dus enkel als hulp bij het afvallen; van thee drinken alleen zul je niet afvallen.

Thee drinken verlaagt de kans op ziektes

Thee zit boordevol antioxidanten, en dan met name groene en zwarte thee. Antioxidanten helpen bij het afscheiden van schadelijke stoffen uit je lichaam. Voel je een griepje of verkoudheid aankomen? Drink dan enkele koppen thee per dag. Wanneer je daarbij last hebt van een pijnlijke keel, dan helpt honing in je thee. Maar denk ook aan het verlagen van de kans op een beroerte of op diabetes type 2. Daarnaast zou thee ook helpen om de bloeddruk en het gehalte aan LDL-cholesterol te verlagen. Dit verkleint de kans op hart-en-vaatziekten.

Een moment van rust

Uiteindelijk drinken de meeste mensen thee, om een moment van rust in hun dag te hebben. Wanneer je thuiskomt van een hectische dag op het werk, kan het drinken van een kop thee je helpen om de rust te pakken die je hoofd en je lichaam hard nodig hebben. Thee bevat namelijk het stofje theanine dat rustgevend werkt. Drink voordat je in bed kruipt een warme kop groene of witte thee, uiteraard wel zonder cafeïne. Dit helpt je bij het tot rust komen en je zult heerlijk diep slapen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here