Pasta!

0
31
blog placeholder

De lekkerste pasta

Ik zocht altijd naar de lekkerste spaghetti op de schappen in de supermarkt, en ergens wist ik dat het nog veel beter kon. Ik zocht op Italiaanse delicatensites, maar daar vond ik het niet. En toen ik een tijdje een pastamachine van iemand mocht lenen wist ik dat ik het gevonden had.
Zelf maken! Zelf pasta maken is niet alleen verschrikkelijk leuk, het is ook nog eens verschrikkelijk lekker!

Het kost een beetje tijd. Dat wel. Een heleboel beetjes tijd eigenlijk. Maar hoe vaker je het doet hoe sneller het gaat en ik merk dat ik het heerlijk vind om op deze manier met eten maken bezig te zijn.
Ook dit hoort bij koken en ik merk dat ik gewoon van koken ben gaan houden.

Zelf maken!

Het plezier begint al met het afwegen van het meel. Voor een goeie pan spaghetti gebruik ik 300 gram.
Dan gaan er een paar eitjes in (3 eieren bij 300 gram meel en eentje extra als ik volkorentarwe of speltmeel gebruik) en kneden maar.
Na het kneden het deeg een half uurtje onder een doek laten rusten en dan kan het in porties de machine in. Water aan de kook brengen, beetje zout er in, even laten koken. Gewoon totdat de pasta boven komt drijven. Zo simpel!

Speltmeel of volkorentarwe 

Ik heb inmiddels een eigen pastamachine gekocht. Het is een Atlas 150 Wellness van Marcato geworden. Ik begreep dat dat een goede machine was en daar ben ik het mee eens. Inmiddels zijn we dikke vriendjes.
Voor een vriendin die een tijdje geen tarwebloem mag heb ik volkoren- en speltpasta’s gemaakt. Lasagne, ravioli, tagliatelle, dat gaat allemaal hartstikke goed met de pastamachine.
De truc is de plakken die je gedraaid hebt regelmatig even inbloemen.  Dan blijft de pasta niet in de machine kleven en draai je er geen gaten in. Dat inbloemen kan ook met speltvolkorenmeel heb ik ontdekt, en dat is fijn als je kookt voor iemand die geen bloem kan verdragen.

Tarwebloem

Hoewel volkoren en speltspaghetti natuurlijk heel gezond is en echt goed voelt in je buik en ik daar voorlopig heel veel van zal maken en eten blijft mijn smaakvoorkeur stiekem toch een beetje uitgaan naar pasta’s die van witte bloem gemaakt zijn.
Er zijn een heleboel verschillende soorten bloem verkrijgbaar, de ene soort veel geschikter voor pasta dan de andere heb ik gelezen. Dat wordt nog een leuke puzzeltocht.
Zodra ik daar dingen over ontdekt heb die me moeite waard lijken om te delen zal ik er een nieuw artikeltje over schrijven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here