Paella pannen, hoe moet je die gebruiken?

0
859
blog placeholder

Als het over paella pannen gaat, dan kan er gezegd worden dat het hele andere pannen zijn dan de standaard koekepan waar we dagelijks mee koken. De grootte van een paella pan is anders, maar dat niet alleen. Ook de bodem is anders. Bij de standaard paella pan is namelijk een licht gegolfde bodem aanwezig. Aan de zijkant vindt u twee handgrepen die u vast kunt houden zodat u de pan eenvoudiger op tafel kunt zetten. Vanwege de gegolfde bodem kan de pan het beste gebruikt worden op een gaskookplaat. De paella wordt ook vaak klaargemaakt op open vuur. Let goed op, want u moet deze pan niet gebruiken op de elektrische kookplaat. Dit kan eenvoudig worden verklaard. De reden is de bodem van de paella pan, deze is niet volledig vlak. Hierdoor vindt er geen gelijkmatige verwarming plaats en dat gaat ten koste van uw gerecht, niet doen dus!

De paella pan gebruiken

Wanneer u een paella pan aan heeft geschaft van gietijzer, dan is het van belang dat u deze voor gebruik in gaat branden. Dit wordt niet zomaar gedaan, het doel daarvan is namelijk dat u hierdoor de beste resultaten kunt krijgen bij de bereiding van uw gerecht. U moet aardappelschillen of schijfjes nemen, deze worden dan gefruit in de olie en dan kan het inbranden beginnen. Dit wordt een aantal keren herhaald en dan moet u wachten tot de schillen knapperig zijn. Er wordt hierbij maar een klein beetje vet gebruikt. Als het proces klaar is, dan heeft de pan een natuurlijke oxidatielaag. Hierdoor wordt er voor gezorgd dat uw gerecht niet aan de pan vast gaat zitten en het voorkomt roest.

Meer weten over het maken van paella?

Voor een overzicht van diverse paella pannen kunt eens kijken op de website van Happy Paella. Wilt u zelf eens paella maken en u weet niet hoe dat moet? Kijk dan dit filmpje eens die speciaal voor u thuis is gemaakt, paella maken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here