Meer vegetarische restaurants in opkomst

0
69
blog placeholder

Waar het vegetarische menu lange tijd beperkt en weinig speciaal was, zijn de koks tegenwoordig creatiever in het opstellen van de menu’s. Niet langer krijgen vegetariërs een simpel in elkaar geknutseld menu, maar worden er speciale menu´s samengesteld die afwijken van de gangbare niet-vegetarische menu´s.

Volledig vegetarische restaurants

Ook worden steeds vaker volledig vegetarische restaurants geopend. Restaurants waar puur en alleen vegetarische gerechten worden geserveerd zijn steeds interessanter voor een breed publiek. Niet alleen vegetariërs maar ook het gewone restaurant bezoekers kunnen worden verrast door de creatieve uitingen van restauranteigenaren op een menukaart.

Vooral in de wat grotere steden n het zuiden van Nederland vindt men tegenwoordig interessante restaurants voor vegetariërs. Van klein en intiem tot groots opgezet: Zowel in Nederland als België worden ze steeds populairder. In de meer Bourgondische streken van België en van hun Noorderburen weet men heerlijke gerechten op tafel te zetten puur op basis van vegetarische producten die vaak ook nog uit desbetreffende regio komen.

Streekproducten in vegetarische restaurants
Een andere opvallende trend is dus het gebruik van streekproducten in de gerechten die op de menukaart staan. Meer en meer restaurants komen ervoor uit dat ze trots zijn op hun regio en laten dat zien in de productkeuze. Op deze manier wordt de lokale economie versterkt en kunnen gasten kennis maken met de kwaliteit uit eigen regio.

Tips

Er zijn enorm veel websites die u informeren over de laatste trends op vegetarisch gebied, maar die u ook informatie biedt over de nieuwste restaurants in binnen- en buitenland. Een belangrijke interessante site is bijvoorbeeld ‘Vegatopia’. Deze website biedt informatie voor vegetariërs, maar daarnaast ook een volledig overzicht van interessante vegetarische restaurants. Voor personen die op culinaire ontdekkingstocht willen, is dit een mooi startpunt. Vanuit daar kunt u diverse andere websites raadplegen om alles te weten te komen over vegetarische restaurants bij u in de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here