Maak gebruik van keramische pannen voor een gezondere levensstijl

blog placeholder

Dit kan met behulp van de tweede revolutie op kookgebied, we hebben het hier over de keramische pannen. Maar eerst even een korte geschiedenis. De eerste revolutie op kookgebied was natuurlijk de antiaanbakpan, een pan met een zogenoemde antiaanbaklaag aan deze pan blijft haast niets kleven. Maar na verloop van tijd is bekend geworden dat met langdurig gebruik of te heet verhitten van een pan met een antiaanbaklaag deze laag los kan raken en zich mengt met het eten dat u aan het bereiden bent. Op deze manier krijgt u zelfs als u op een gezonde verantwoordelijke manier eet, een te grote hoeveelheid aan schadelijke stoffen binnen.

Leeft gezond, kook met de keramische pan
De tweede revolutie kent alle voordelen van een antiaanbakpan maar heeft veel minder nadelen.
Het grootste voordeel is dat de keramische laag op een manier in de pan wordt gegoten dat deze niet los kan raken. Deze keramische laag houdt de warmte van de pan langer vast en hierdoor is er minder energie nodig om het eten klaar te maken. De egale laag verspreid de warmte op een uniforme manier waardoor elke deel van de pan evenredig wordt verhit, de kans op aanbranden is met keramische pannen dus aanzienlijk lager. Een keramische pan is geschikt voor alle warmtebronnen te weten, gas, inductie, elektrisch en keramisch.

Kleven er dan echt geen nadelen aan deze pan
Uw voedsel blijft in ieder geval niet aan deze pan kleven dankzij de keramische laag, wel zijn er wat verschillen op te noemen als we deze pan vergelijken met een traditionele pan met antiaanbaklaag. Een keramische pan kan soms iets zwaarder zijn, keramiek is zwaarder dan teflon dat wordt gebruikt in conventionele pannen. Een keramische pan kan ook iets duurder zijn dan een teflon pan, maar de pan gaat ook een stuk langer mee op de lange termijn heeft u dus meer aan een keramische pan zeker als u van plan bent de pan dagelijks te gebruiken.
Meer informatie over hoe een keramische pan u helpt met het verkrijgen van een gezondere levensstijl? bezoek dan onze website keramischepannenonline.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here