Inductie koken, wat is het en wat zijn de voordelen

0
15
blog placeholder

Inductie verhitting
Verhitting middels inductie is snelle manier van verhitten. Dit betreft vlam loos. En tevens contact loos. Een van de toepassingen hiervoor kan zijn het smeden van voortbrengselen. De meest populaire manier waar gebruik van gemaakt wordt is inductie koken. Hierbij is er sprake van inductie verhitting, om zo iets tot stand te brengen; voedsel.

Inductie koken
De verhitting van een inductie kookplaat ontstaat wanneer spoelen met elkaar in aanraking komen door ferrmagnetisch materiaal. Tijdens het bepalen van een inductie kookplaat worden er magnetische spoelen ontwikkeld voor de plaat, en dit zorgt voor de uiteindelijke spoeling.

Het word steeds populairder, inductie komen is een vorm die anno 2013 veelvuldig wordt gebruik. Het werken met een kookplaat met inductie betekent een kortere kooktijd en een zeer snelle temperatuur regeling. Daarnaast betreft het een veilige manier van koken voor het hele gezin. Tevens ook minder brandgevaar!
Om bovenstaande redenen zie je inductie kookplaten ook steeds vaker terug in instellingen zoals het verzorgingstehuis en bouw bedrijven.

Inductie pannen
Doordat het koken op inductie steeds populairder word, en dus meer op gekookt word, is er een sterke toename van het aanbod van de pannen gekomen.

Inductie pannen zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. In het verleden moest je naar speciale zaken die hierin gespecialiseerd waren. Dit is dus tegenwoordig niet meer. Er zijn vele verschillende modellen voor het uitkiezen; in allerlei verschillende afmetingen en vormen. Van snelkookpan tot wok. En van koekenpan tot fluitketel.

Het verschil met normale pannen is het ferromagnetisch materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat de kookplaat geactiveerd word en snel wordt verhit. Bij normale pannen mist deze reactie waardoor ze dus niet in gebruik kunnen worden voor inductie.

Een simpele test om te kijken of uw pan inductie is is een magneetje op de bodem plaatsen, blijft het hangen dan betreft het een inductie pan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here