Heerlijke recepten met saffraan

blog placeholder

Saffraan.nl is o.a. een website waar je saffraan kan kopen voor een klein bedrag per gram. Je hebt tenslotte slechts een paar gram nodig om de heerlijkste recepten met saffraan klaar te maken. Maar wat kan je nu eigenlijk precies klaar maken met dit bijzondere specerij?

Risotto met saffraan.

Als je risotto een nieuwe betekenis wilt geven binnen je eigen keuken, dan kan je risotto met saffraan maken. Saffraan geeft je risottorijst een gele kleur en uiteraard een zoete smaak. Door risotto op deze manier klaar te maken kan je op een nieuwe manier variëren in de Italiaanse keuken. Voor dit gerecht heb je nodig:

– 800 ml groentebouillon gemaakt met een tablet.
– 100 ml witte wijn
– 2 teentjes knoflook
– 30 gram roomboter
– 150 gram risottorijst
– 1 sjalot
– Een halve theelepel saffraan
– 20 gram Parmezaanse kaas

Vul een bakje met de risottorijst en voeg hier een klein beetje bouillon aan toe zodat de rijst net onder staat. Op deze manier kan je de rijst even laten weken. Smelt de roomboter in de pan en fruit hierin de knoflook en een ui. Zodra de ui glazig begint te worden voeg je de risotto rijst toe. Roer dit goed door zodat de boter alle rijstkorrels bedekt heeft. Voeg de witte wijn toe en zodra deze verdampt is doe je de rest van het bouillon bij de risotto. Zet het vuur laag en voeg de saffraan toe aan het bouillon. Laat het 20 minuten gaarkoken om het vuur vervolgens uit te zetten de kaas erdoorheen te roeren. Je hebt nu een heerlijke risotto met saffraan.

Crème brulée met saffraan.

Créme brulée is een heerlijk zoet gerecht wat normaal gesproken met vanillestokjes wordt klaargemaakt. Dit keer wordt er saffraan gemaakt om een unieke zoete honingsmaak toe te voegen. Hiervoor heb je nodig:

– 120 gram suiker
– 200 ml melk
– 4 eidooiers
– 3 dl room
– Een mespunt saffraan
– Kleine ovenschaaltjes
– Oven
– Een crème brulée brander.

Verwarm de oven voor op 120 graden. Zet een pannetje op het vuur en verwarm hierin 200 ml melk met 100 gram suiker en een mespunt saffraan. Roer het goed door elkaar heen zodat de saffraan en de suiker in de melk is opgelost. Voeg nu 3 dl room en 4 eierdooiers toe aan het mengsel. Roer dit goed door elkaar heen en verdeel het mengsel over de kleine ovenschaaltjes voor crème brulée. Je kan met dit mengsel ongeveer 6 schaaltjes vullen en deze vervolgens in de oven bakken in 45 minuten. Laat de schaaltjes afkoelen buiten de oven en verdeel 20 gram suiker over de schaaltjes. Brand deze af met de brander en je Crème brulée met saffraan is klaar. Je zal merken dat dit een nieuwe unieke smaaksensatie geeft.

Dit zijn slechts twee heerlijke recepten die je kan klaarmaken met Saffraan. Als je zelf wilt experimenteren met dit rode goud, kijk dan op Saffraan.nl voor nog meer heerlijke recepten of bestel daar Saffraan van de allerhoogste kwaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here