Geen voedselverspilling meer met deze apps

0
108
Geen voedselverspilling meer met deze apps

Nederland is goed op weg in de strijd tegen voedselverspilling. In 2019 gooiden huishoudens per persoon bijna zeven kilo minder weg dan drie jaar ervoor. Toch belandt er per huishouden nog steeds ruim 34 kilo in de vuilnisbak. Ook supermarkten en horecagelegenheden binden de strijd aan met voedselverspilling. Daarom zijn er verschillende apps waarmee je goedkoop maaltijden kunt afhalen in restaurants of afgeprijsde producten in de supermarkt. Dat betekent lekker eten voor een heel leuk prijsje.

Nofoodwasted

In de horeca wordt altijd groot ingekocht en groot gekookt. Dat zorgde ervoor dat er dagelijks veel heerlijke gerechten in de prullenbak belandden. De app Nofoodwasted laat onder meer zien welke restaurants in jouw buurt eten over hebben. Je kunt de maaltijd dan tegen een leuk prijsje gaan ophalen. Voor elke afgehaalde maaltijd doneert de app tien cent aan de lokale voedselbank. Zo red je heerlijk eten en doe je ook nog iets nobels voor mensen die van een minimumloon moeten leven.

Olio

De app Olio brengt vraag en aanbod bij elkaar van lokale ondernemingen en buurtgenoten die voedsel over hebben en mensen die lekker willen eten voor weinig geld. Zo kun je voedsel redden dat nog goed is, maar bijna tegen de houdbaarheidsdatum aan zit en daarom met korting wordt verkocht. De app wordt ook gebruikt voor andere artikelen. Via foto’s en beschrijvingen kun je zien wat er in de aanbieding is en waar en hoe laat je het kunt ophalen.

Afgeprijsd

Via de app Afgeprijsd kun je precies zien welke producten supermarkten in de buurt aanbieden tegen korting. Het gaat om producten die nog goed zijn, maar de houdbaarheidsdatum bijna hebben bereikt. Vooral later op de dag worden veel artikelen afgeprijsd. Het is dus slim om in de uren tegen sluitingstijd aan op de app te kijken. Het is wel even een zoekwerkje, maar dan kun je flinke kortingen scoren. Je kunt zelfs besluiten om bij meerdere supermarkten langs te gaan.

Thuisafgehaald

Thuisafgehaald is een app waarbij thuiskoks het voedsel dat ze over hebben voor een klein prijsje te koop aanbieden. Dat betekent dus dat je bij iemand in de buurt langsgaat om de maaltijd te halen. Je kunt ook een abonnement nemen, bijvoorbeeld omdat je zelf niet meer zo goed kunt koken of mantelzorger bent. Thuisafgehaald is heel populair; elke dag worden er honderden maaltijden afgehaald bij thuiskoks in de buurt. Het is zelfs mogelijk om zelf kok te worden voor Thuisafgehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here