Deze apparaten zijn onmisbaar in de keuken

0
53

Je kent het vast wel, je ziet ergens een nieuw keukenapparaat of iemand vertelt je erover en je denkt, die móét ik hebben. Maar ze belanden ergens achterin een keukenkastje terwijl je ze slechts enkele keren gebruikt hebt, of soms zelfs helemaal niet. Zonde van je geld en zonde van de ruimte, want al die producten slokken behoorlijk wat bergruimte op in je keukenkastjes. Daarom lees je hier welke keukenapparaten echt onmisbaar zijn, zodat je weet dat je eigenlijk al het andere achterwege kunt laten.

Waterkoker
Het meest onmisbaar in je keuken is toch wel een waterkoker. Alhoewel, je kunt natuurlijk ook een ouderwetse fluitketel of een pannetje gebruiken. Maar met een waterkoker kun je eigenlijk al heel veel. Bovendien bespaart het veel tijd, omdat het veel langer duurt om water op het fornuis te koken dan in een waterkoker. Iedere instant maaltijd of drank is te bereiden met een waterkoker, vandaar dat deze in dit rijtje genoemd wordt.

Rijstkoker
Een rijstkoker is onmisbaar, tenminste als je natuurlijk regelmatig rijstgerechten eet. Met een rijstkoker kun je de rijst perfect gaar koken, wat op het fornuis nog weleens lastig is, zeker als je gemakkelijk afgeleid bent en meerdere dingen tegelijk gaat doen. De rijstkoker gaart de rijst eerst en houdt het vervolgens warm. Je hebt er daarom na het aanzetten echt geen omkijken meer naar. Bovendien is een waterkoker niet duur om aan te schaffen, waardoor het de investering dubbel en dwars waard is.

Staafmixer
Je kunt natuurlijk de meest uitgebreide mixer of keukenmachine kopen die je maar kunt vinden. Maar deze zijn duur en nemen erg veel ruimte in. Met een simpele staafmixer van enkele tientjes kom je net zo ver. Ze nemen weinig ruimte in en je kunt er alles mee klein maken of pureren. Zo vervangt een staafmixer niet alleen een keukenmachine, maar ook een blender. Zet de staafmixer in een hoge beker en je maakt gemakkelijk en snel de heerlijkste smoothies. Bij de meeste staafmixer zit een extra bakje met messen, om producten klein te snijden c.q. hakken. Dit is ideaal om bijvoorbeeld uit of andere groenten snel extra fijn te kunnen snijden. Een staafmixer kost dus weinig in aanschaf, neemt weinig ruimte in en kan je veel tijd besparen.

Handmixer
Ook een handmixer is een apparaat wat niet mag ontbreken in je keuken. Zeker als je van bakken houdt is deze namelijk onmisbaar. Een handmixer is ook weer klein van formaat, waardoor hij weinig ruimte inneemt. Bovendien hoeft een handmixer niet meer dan twee tientjes te kopen, hiervoor heb je al een prima exemplaar dat jaren mee zal gaan. Met een handmixer maak je in een handomdraai een beslag, deeg of pannekoekenmix. Hiermee kun je eindeloos variëren en je eigen gezonde brood of snackrepen maken. In combinatie met de staafmixer vervangt het alle andere vormen van luxe, dure mixapparaten.

Contactgrill
Ten slotte is ook een contactgrill een erg goede aankoop. Je kunt een contactgrill prima gebruiken om een lekker stukje vlees of vis op te grillen, gemakkelijk en zonder toevoeging van vetten, wat fijn is als je je calorie inname wil beperken. Maar tussen een contactgrill maak je ook de heerlijkste tosti’s en panini’s. Wederom een top apparaat om maaltijden mee te bereiden zonder echt te hoeven koken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here