De voordelen van ranja drinken

0
323

Tegenwoordig zijn frisdranken er populair. Zo lust iedereen wel een lekker glas cola of sinas. Frisdranken zijn ook in allemaal verschillende varianten te vinden in de winkel. Van de standaard varianten, tot de light en de zero sugar varianten. Toch zijn frisdranken niet zo goed voor je. Vaak zit er veel suiker in, of andere kunstmatige zoetstoffen die niet helemaal gezond voor je zijn. Het beste is natuurlijk om water te drinken, maar dat is vaak minder lekker. Toch is er een goede tussenweg tussen water en frisdrank; namelijk ranja. Ranja is een soort drinken dat je maakt door een siroop in water te doen. Dit geeft dan een andere, lekkere smaak aan het water. Er zijn best wat voordelen aan ranja drinken verbonden, ten opzichte van frisdranken. Daarover lees je meer in dit artikel.

Een gezonder drankje

Omdat ranja een siroop is die je in het water doet, drink je met ranja meer water dan met een frisdrank. Dit geeft ranja al een voordeel dat frisdrank minder heeft. Ook kun je ranja zelf mengen, dus kun je het minder sterk maken, waardoor de verhouding water nog groter wordt. De meeste ranja wordt vaak gemaakt met een verhouding van 1 tot 7. Dit betekent dat 7/8 van je glas puur water is. Ranja-siroop is er in veel varianten, onder andere ook ‘light’ en ‘zonder suiker’ varianten. Door deze opties wordt ranja drinken gezonder dan frisdranken. Daarnaast zitten er minder kunstmatige stoffen in ranja. Frisdranken bevatten vaak ook kleurstoffen, naast de andere kunstmatige smaakstoffen. Dit is niet, of minder, het geval bij ranja.

Tientallen smaken

Ranja is er ook een heel veel verschillende smaken te verkrijgen. Zo is er voor bijna elk fruit wel een ranja in die smaak, maar zelfs frisdranken beginnen ranja-varianten  te krijgen. Zo is ijsthee, een van de populairdere frisdranken, steeds meer te vinden in de schappen als een ranja-siroop. Naast alle verkrijgbare smaken zit er natuurlijk ook nog een verschil tussen de merken ranja die verkrijgbaar zijn. Zo zijn sommige merken door andere ingrediënten en verhoudingen zoeter dan andere. Hierdoor zijn er veel verschillende smaken waar je uit kan kiezen en je favoriete smaak kunt vinden.

Goed voor de portemonnee

Naast dat ranja gezonder kan zijn dan frisdranken, is het vaak ook beter voor de portemonnee om ranja te drinken ten opzichte van frisdranken. Ranja, omdat het te mixen is met water, kun je vaak meer glazen drinken uit halen dan uit een fles frisdrank. Een gemiddelde fles ranja gaat voor zon 15 glazen mee. Voor frisdrank is dit een stuk minder, met een gemiddelde anderhalve literfles die zo’n 6 glazen vult. Ondanks dat ranja meer glazen drinken biedt, is de prijs van een fles ranja-siroop vaak vergelijkbaar met die van een fles frisdrank.

Ranja is net als frisdrank altijd gewoon makkelijk te vinden in de supermarkt. Heb je een keer geen tijd om boodschappen te doen, maar wel zin in een lekker glas ranja of in iets anders? Lees dan eens dit artikel over de voordelen van boodschappen bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here