De voordelen van kip op het menu

0
82

Vlees is altijd lekker. De één houdt meer van rood vlees. De ander zweert bij wit vlees. Als het gaat om wit vlees, dan gaat het vaak om gevogelte zoals kip. Het witte vlees komt voort uit de snelle spiervezels die deze dieren hebben. De tragere dieren zoals koeien en varkens hebben een andere spieropbouw en daarom is het vlees ook anders en roder. Het is goed om eens te bekijken wat nu eigenlijk de voordelen van wit vlees van kip zijn.

Bron van eiwitten

Een belangrijke reden waarom wit vlees een grote rol speelt is het eiwit. Dat heeft een mens in een bepaalde mate nodig om gezond te functioneren. Het wordt gebruikt als energiebron en bouwstof. Veel sporters zijn ook heel bewust van de hoeveelheid eiwitten die ze tot zich nemen. Naast eiwit zit er ook een gezonde mate van vet in wit vlees. Dit is vele malen beter dan het verzadigd vet dat in veel producten is terug te vinden tegenwoordig. Het vetpercentage is bovendien veel lager dan bij rood vlees. Dat maakt het flink wat gezonder.

Lekkere gerechten mee maken

Een ander voordeel van kip op het menu is dat het eigenlijk ook gewoon een stuk lekkerder is. Er zijn niet voor niets veel specifieke kiprestaurants waar je terecht kunt om lekker te eten. Het is daarbij wel van belang om goede kip te nemen. Een biologische kip is bijvoorbeeld altijd nog net wat miner vet. Een ander voordeel is dat kip goed te grillen is. Dat is ook nog eens net wat gezonder. Dankzij een kruidenmix is de smaak aan te pakken. Dit is lekker, maar kan ook nog eens gezond zijn. Mits daarvoor de juiste kruiden gebruikt worden. Zo is er dus wel heel gemakkelijk van te genieten.

Passende bij allerlei maaltijden

Het fijne aan kip is dat het eigenlijk overal bij past. Zo is kip een goede optie wanneer je gaat snacken en de borden patat op tafel komen. Daar kan een goed klaargemaakte kip heel lekker bij smaken. Aan de andere kant kan het net zo lekker zijn om kip als onderdeel van een gezonde Hollandse maaltijd te gebruiken. Een bord met aardappelen en verse groentes wordt helemaal compleet gemaakt wanneer er ook kip bij geserveerd wordt.

Zelf klaarmaken?

Hoewel het gewoon goed mogelijk is om zelf kip te bereiden, is er wel een belangrijk punt van aandacht. Gevogelte is wat vatbaarder voor bacteriën. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar je moet er wel echt zeker van zijn dat je het helemaal gaar hebt gekookt of gegrild. Het kan dus slim zijn om dit risico niet te nemen en het gewoon in handen te geven van een specialist. Kip bestellen die al bereid is en die je misschien hooguit even moet opwarmen, kan een heel goed idee zijn. Je bent er dan zeker van dat je ook echt kip krijgt die op de lekkerste manier is bereid. Zo kan je er eigenlijk ook alleen maar meer van genieten.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here