De lekkerste appeltaart

0
15
blog placeholder

Hoewel men bij appeltaart allemaal een bepaald idee heeft van de klassieke variant van de taart zijn er in werkelijkheid verschillende mogelijkheden tot het maken van deze taart. In dit artikel een klein overzicht van de verschillende soorten en manieren van bereiden die er voor de appeltaart zijn. Door de recepten een klein beetje aan te passen is het steeds mogelijk om een nieuwe, andere, taart op tafel te zetten.

De klassieker

De klassieke appeltaart bestaat uit een rand van deeg onder en boven, met een vulling van stukjes appel, samen met een mengsel van bruine suiker en kaneel. Het is ook mogelijk om andere vruchten zoals een peer toe te voegen aan de taart. Een veelgebruikte toevoeging is daarnaast het gebruik van rozijnen en stukjes noot. U gebruikt echter niet al het deeg voor de onder en zijnkanten maar bewaart een gedeelte om over de bovenkant van de taart slierten van deeg te leggen, zo krijgt het de uitstraling van een klassieke appelaart. Wanneer u nog wat deeg overhebt in de kom of aan de mixer vinden kinderen het over het algemeen geen enkel probleem om op hun eigen wijze even mee te helpen bij de schoonmaak daarvan.

De Dudok appeltaart

Dudok is een restaurant-café gevestigd in Rotterdam. In de laatste jaren is het landelijk bekend geworden om de appeltaart die daar geserveerd wordt, inmiddels zijn er mede dankzij de appeltaart meerdere vestigingen in Nederland. Hoewel het recept van de appeltaart geheim is heeft het een top van bloem, vanillesuiker en boter en zit er behalve een goede hoeveelheid appels ook een appelcompote door de inhoud van de taart. Het echte recept wordt echter, terecht, geheim gehouden.

Andere varianten op deze recepten zijn bijvoorbeeld appeltaart met pudding en de wat meer Franse variant die lager is, met een platte laag schijfjes van de appel, overgoten met een zoete gelei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here