De Big Green Egg barbecue, uniek in zijn soort

0
7
blog placeholder

De big green egg is dus niet zomaar een barbecue zoals anderen maar fundamenteel anders. Doordat deze zo verschilt van anderen zijn er ook andere mogelijkheden en andere manieren waarop u eten kunt bereiden met deze barbecue. Vele topkoks (zoals Herman den Blijker) gebruiken de big green egg, en niet zonder reden. Ook op de televisie komt deze bbq regelmatig in beeld wanneer topchefs buiten eten aan het bereiden zijn.

Een gebruiksvriendelijke barbecue

In de eerste plaats is de Big Green Egg barbecue uitermate gebruiksvriendelijk: in 15 minuten is de barbecue al op bedrijfstemperatuur! Door de hoge kwaliteit van het keramiek wordt de warmte geleidelijk verdeeld over de barbecue, zonder dat er zogenaamde ‘hot spots’ ontstaan. Dit maakt de barbecue ook zuiniger in gebruik, want u hoeft niet telkens de kolen bij te vullen: met een lading houtskool kunt u wel 4 tot 6 uur gebruik maken van de barbecue! 

De veelzijdigheid van de Big Green Egg barbecue

Belangrijker is misschien wel dat de barbecue ontzettend veelzijdig is: je kunt ermee bakken, braden, grillen en roken. Dit alles op veilige wijze, omdat de barbecue niet heet wordt aan de buitenkant. U kunt de kinderen dus zorgeloos rondom de barbecue laten spelen. 

Verschillen ten opzichte van metalen barbecues

Het grootste verschil met metalen barbecues zit hem natuurlijk in de unieke keramische wand in de Big Green Egg barbecue. Bij metalen barbecues is de hitte vaak wat meer geconcentreerd, terwijl het keramiek de hitte meer verdeeld. Een ander verschil is dat vlees bij metalen barbecues soms de neiging heeft te krimpen. Dit probleem zult u niet ondervinden bij gebruik van de Big Green Egg barbecue. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here