Borrelhapjes anno 2013

0
8
blog placeholder

Op verjaardagen wordt vaak een lekker biertje genuttigd, terwijl vrouwen waarschijnlijk de voorkeur geven aan rode- of witte wijn. Natuurlijk mogen ook de hapjes op tafel niet ontbreken. Er is in de laatste jaren echter heel wat veranderd. Voorheen serveerde men vooral schaaltjes met chips, borrelnootjes en ook vaak wat bakjes met salades en toastjes.
 
Dat is tegenwoordig wel anders want nu worden er heel andere zaken op de tafel gezet. Er wordt meer moeite gedaan om te gasten onder de indruk te laten zijn. Nu zie je wel eens dat de jarige sushi klaarmaakt met onder meer rauwe zalm, krab of een heerlijk stukje omelet. Ook fingerfoods als gepaneerde kip, mini wraps en andere zaken zijn geen uitzondering.
 
Bladerdeeghapjes
Het is bijna een trend te noemen, want ook de hapjes in bladerdeeg maken in hun opmars. In veel recepten werd het deeg al gebruikt maar er verschijnen nu steeds meer tussendoortjes. Dat komt waarschijnlijk door het feit dat er veel verschillende varianten zijn zoals de zalm in bladerdeeg. De hapjes zijn makkelijk te maken en vaak binnen een halfuurtje al klaar. Natuurlijk kun je ook andere ingrediënten als zalm gebruiken.

 
Liefhebbers geven bijvoorbeeld de voorkeur aan varkenshaas, kip, feta of geitenkaas. Je kunt bijna alles in bladerdeeg verwerken, want dit wordt ook wel eens gedaan met bami of nasi. De hapjes zijn overigens niet heel gezond omdat het deeg redelijk wat vetten bevat. Sommigen denken dat dit minder wordt, wanneer het deeg uitzet en schilferig wordt, maar dit is niet waar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here