Hoe selecteer je het beste schoonmaakbedrijf?

schoonmaakbedrijf

et kiezen van een schoonmaakbedrijf voor je bedrijf is niet makkelijk. Je wilt als bedrijf dat zodra klanten op bezoek komen, je kantoor er spik en span uitziet. Geen dikke stoflagen op het bureau of troep rondom een prullenbak. Een schoonmaakbedrijf inschakelen is daarom wel handig als je zelf geen tijd hebt om te poetsen, maar welk bedrijf kies je dan en hoe weet je wanneer een schoonmaakbedrijf goed is? In deze blog geven we jou een aantal tips over hoe je het beste schoonmaakbedrijf voor je bedrijf kan selecteren. Dus wacht niet langer en lees gauw verder!

Stel een wensenlijst op

Als je als bedrijf op zoek gaat naar een schoonmaakbedrijf, is het belangrijk om in kaart te brengen wat jouw wensen zijn, wat betreft schoonmaken. Denk hierbij aan of je wil dat het schoonmaakbedrijf tijdens of na kantoortijd komt schoonmaken, het schoonmaakbedrijf milieuvriendelijk is en of dat, naast de werkplekken, ook de sanitaire voorzieningen en alle ramen worden gepoetst. Kortom, communiceer vooraf duidelijk je wensenlijst met schoonmaakbedrijven, vanuit daar kun je in gesprek gaan met de verschillende schoonmaak partijen over wat er mogelijk is. Dat maakt het makkelijker om voor een van de schoonmaakbedrijven te kiezen.

Bepaal een schoonmaakbudget

Nu je een wensenlijstje hebt opgesteld, is het belangrijk om daar ook een schoonmaakbudget aan te koppelen. Denk hierbij goed na over of het bijvoorbeeld realistisch is dat één schoonmaakbedrijf alles schoonmaakt in het kantoorpand of dat dat teveel werk voor dat bedrijf wordt, waardoor je mogelijk een tweede partij moet inschakelen. Hierbij moet je uiteraard rekening houden met je budget en misschien wel twee afzonderlijke schoonmaak budgetten opstellen.

Vraag offertes aan

Nadat de wensenlijst en het schoonmaakbudget op papier staan, is het belangrijk om actie te ondernemen. Kijk hierbij allereerst of een schoonmaakbedrijf gecertificeerd is. Zo weet je zeker dat het bedrijf veilig werkt en diensten van kwaliteit levert. Vraag vervolgens meerdere offertes aan bij schoonmaak partijen die aan de wensen van jouw bedrijf voldoen. Blijf hierin niet beperkt tot alleen Nederlandse schoonmaakbedrijven. Bijvoorbeeld, schoonmaakbedrijven in gent of Antwerpen kunnen ook aan jouw wensen voldoen. Leg de offertes vervolgens naast elkaar en vergelijk de prijzen en werkzaamheden. Mocht er iets bij bedrijf A wel gedaan worden en biedt bedrijf B dit niet aan in de offerte? Bel dan naar partij B om te vragen wat het kost om dat alsnog te doen.

Ziekteverzuim bij schoonmaakbedrijf

Een laatste punt wat nog interessant kan zijn, is het ziekteverzuim bij het schoonmaakbedrijf. Het is belangrijk om te weten wat er gebeurt wanneer de vaste schoonmaker van dat bedrijf wegvalt. Wordt er dan bijvoorbeeld een week niet gepoetst bij jouw bedrijf? Belangrijk om hiernaar te vragen en hoe het schoonmaakbedrijf dit oplost. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je met elkaar afspreken dat er altijd een vervanger klaar staat.

Een schoonmaakbedrijf vinden is nog niet zo eenvoudig. Maak van te voren een duidelijk wensenlijstje en benader de schoonmaak partijen die bij jouw wensen en behoeften als bedrijf aansluiten. Zo vind je een schoonmaakbedrijf dat echt bij je past!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here