Hoe kleuren, zitmeubels en akoestiek bijdragen aan een huiselijke sfeer op kantoor

huiselijk kantoorinrichting

Het wint steeds meer aan terrein om op kantoor een huiselijke sfeer te creëren en dat is niet zonder reden. Want mensen die hun functie uitoefenen vanaf een werkplek die aanvoelt als thuis, kunnen beter communiceren, hebben minder last van stress en voelen zich prettiger. Daarnaast draagt een werkomgeving met een huiselijke uitstraling bij aan een welkom gevoel richting bezoekers, klanten en relaties. Daarom investeren steeds meer ondernemers in een fraai interieur dat mensen omarmt als ware het een warme jas. We kunnen ons werk logischerwijs beter en makkelijker uitvoeren wanneer we ons ergens thuis voelen. Er zijn verschillende middelen waarmee je een werkomgeving kunt inrichten tot een sfeervolle plek, zoals: stijlvolle accessoires, ergonomisch verantwoord meubilair en zorgvuldig gekozen kleuren op de muren.

Ook akoestische oplossingen zoals akoestische plafondpanelen en akoestische wandpanelen mogen in een aangename, eigentijdse werkomgeving tegenwoordig niet meer ontbreken.

Stijlvolle kleuren

Als je de kans krijgt om de kantooromgeving binnen jouw bedrijf volledig te restylen en te transformeren tot een huiselijke omgeving, maak je een goede start door de wanden te voorzien van een aansprekende kleur. Wil je er voor vele jaren plezier van hebben? Kies dan voor neutrale tinten. Wil je het kantoor op jouw bedrijf juist een uitgesproken identiteit geven? Dan zijn kleuren die overeenkomen met die van je huisstijl een goede optie. Maar waar je ook voor kiest, met kleuren die passen bij het interieur én bij de smaak van jou en je medewerkers ben je verzekerd van een mooie basis. Wil je de stijl extra goed doorvoeren? Zorg dan ook voor accessoires zoals vazen, bloempotten, opbergdozen en schilderijen in matchende kleurstellingen.

Comfortabel zitten

Vervolgens kan het inrichten beginnen. Er is natuurlijk niets dat de mensen op de werkvloer zich zo laat thuis voelen als een comfortabele werkplek, compleet met een ergonomisch verantwoorde bureaustoel en dito bureau. Bij een specialist in projectinrichting heb je volop keuze uit bureaustoelen en zit-sta-bureaus van duurzame designmerken. Daar ben je ook aan het juiste adres voor zitelementen in de entree, de wachtruimte en de kantine. Door een of meerdere mooie banken of fauteuils te plaatsen, creëer je in een handomdraai comfort en sfeer. Door hun kleuren, materialen en vormen, geven zitelementen een huiselijke uitstraling aan iedere ruimte. In het bedrijfsrestaurant is het een ludiek idee om loungehoeken te maken in de vorm van treinbanken. Een dergelijke opstelling komt niet alleen goed van pas tijdens de lunch, maar ook bij meetings en bedrijfsborrels.

Gezonde akoestiek

Bij het realiseren van een huiselijke sfeer is ook een goede akoestiek van toegevoegde waarde. Om tot een optimaal resultaat te komen, kun je het beste een akoestisch adviesbureau raadplegen. De experts daar voorzien je van advies op maat en weten precies welke akoestische oplossingen binnen jouw bedrijfspand bijdragen aan een gezonde akoestiek. Een vervelende nagalm waardoor je klanten soms moeilijk kunt verstaan, is bijvoorbeeld op te lossen met akoestische panelen. Hetzelfde geldt voor een slechte akoestiek waardoor je medewerkers zich slecht kunnen concentreren. Met akoestische plafondpanelen en akoestische wandpanelen is een aantoonbaar positief effect te bereiken, want deze panelen verbeteren het akoestisch comfort en verminderen de nagalm in ruimtes aanzienlijk.

Als je akoestische wandpanelen of plafondpanelen voorziet van aansprekend beeldmateriaal of van je bedrijfslogo, zijn ze ook esthetisch gezien een aanwinst voor de huiselijke uitstraling van je kantoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here