Een goede online reputatie Creeëren

0
13
blog placeholder

Dat mensen anno 2013 niet meer zonder internet kunnen is vast geen verassing. Internet is geïntegreerd in ons dagelijks leven. Het geeft ons veel kansen, maar ook bedreigingen. Internet heeft namelijk een groot geheugen. Dit kan soms in het nadeel werken. Negatieve berichten over u of uw bedrijf die in het verleden geplaatst zijn, kunnen altijd weer opduiken.

Negativiteit schaadt de reputatie

Negatieve berichten over u of uw bedrijf zijn erg onaangenaam. Iemand die bijvoorbeeld onterecht uw reputaie naar beneden probeert te halen. Het zijn dingen waar u als ondernemer niet aan wilt denken. Desondanks is het een belangrijke zaak. Online reputatiemanagement is wellicht het belangrijkste concept van de marketingstrategie. Negatieve berichten kunnen uw reputatie namelijk erge schade toebrengen. Bij schade kunt u denken aan het teruglopen van de verkopen, rechtszaken, minder sollicitanten en wie weet wat nog meer. Dat is natuurlijk niet wenselijk. Maar wat kunt u er aan doen?

Opschonen van zoekresultaten

Online reputatiemanagement is het managen van uw reputatie online. Met online reputatiemanagement kunt u actief werken aan uw reputatie. Negatieve berichten kunnen niet verwijderd worden, maar de positionering van negatieve berichten kan wel veranderd worden. Negatieve berichten krijgen dan een lagere positionering in de resultaten van zoekmachines. 90% van de mensen kijkt niet verder dan pagina 1 op zoekmachines. Op deze manier worden de berichten die eventuele reputatieschade kunnen veroorzaken, nog maar heel weinig bekeken.

Redenen voor online reputatiemanagement

Online reputatiemanagement is erg belangrijk om goed gepresenteerd te worden aan uw klanten. Een slechte reputatie kan u namelijk veel klanten kosten. Er zijn veel redenen te noemen om te beginnen met online reputatiemanagement. Één van deze redenen is, dat online reputatiemanagement ervoor zorgt dat uw reputatie in orde is. Een andere reden voor het inzetten van online reputatiemanagement is dat nieuwe werknemers zullen kijken hoe de het imago van het betreffende bedrijf is. Hoogopgeleide werknemers zullen afzien van een bedrijf met een slechte reputatie. Ten slotte is online reputatiemanagement belangrijk om meer verkopen te genereren. Wanneer consumenten slechte recensies lezen van u of uw bedrijf zullen ze afzien van de verkoop.

Onmisbare strategie

Online reputatiemanagement lijkt misschien een trend van de afgelopen tijd, maar is in feite geen trend maar gewoon erg belangrijk. De reputatie van een bedrijf is wellicht het belangrijkste bestaanselement. Online reputatiemanagement kost veel tijd, maar dat is het zeker waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here