Waar moet je op letten bij de aankoop van een dameshorloge?

dameshorloge

Heb je er wel eens over na gedacht hoe vaak je een dameshorloge draagt zodra je het juiste exemplaar hebt gevonden? Het is derhalve beslist een goed idee om voor aanschaf eens op een rijtje te zetten wat voor jou belangrijk is in een horloge. Daarvoor hebben we hieronder een aantal tips op een rijtje gezet. Het is ook bekend dat dameshorloges altijd hoog staan op het lijstje cadeaus dat mannen kiezen voor hun geliefde. Verwacht jij dat ook, dan zijn een paar suggesties op basis van het onderstaande altijd handig.

1. Welke functies verwacht jij van een horloge?

Uiteraard wil jij een exemplaar dat duidelijk de juiste tijd aangeeft. Maar in deze moderne tijd zijn er veel meer functies mogelijk. Een datum, een stopwatch of meerdere tijdzones zijn vaak extra’s op de ‘normale’ dameshorloges. Maar er zijn ook smartwatches met tientallen functies. Deze zijn beslist niet meer alleen bedoeld voor super sportieve dragers. Wist je dat veel nieuwe modellen ook verbonden kunnen worden met je smartphone? Zo mis je geen oproepen of berichten meer indien je de smartphone niet bij de hand hebt. En wellicht wil je ook dat jouw smartwatch waterdicht is?

2. Analoog of digitaal

De binnenkant van een analoog of digitaal horloge verschilt vandaag de dag nog maar weinig. Aan de buitenkant is dat uiteraard anders. Het is overigens allang niet meer zo dat een digitaal horloge sportiever of meer casual is dan een analoog horloge. Beide types zijn er nu met eenzelfde uitstraling. Eigenlijk draait  het er alleen nog maar om wat jij mooi vindt, een cijferplaat met wijzers of een digitale aanduiding van de tijd.

3. Welke stijl kies jij?

De keuze is enorm vandaag de dag maar welk van de vijf onderstaande opties spreekt jou persoonlijk het meeste aan?

  • vrouwelijk
  • chic
  • sportief
  • casual
  • minimalistisch

Het is al eenvoudiger als je op basis van een dergelijke keuze op zoek gaat. Zo heeft het merk Cluse een groot aantal modellen die echter altijd een minimalistische look hebben. Er zijn diverse modellen en ook worden bijzondere materialen gebruikt. Wat dacht jij van een wijzerplaat in marmer zoals bij de Marble serie?

4. Let op de verhoudingen

Iedere vrouw is anders en het volgende geldt dus niet voor iedereen. Als je zelf vrij groot bent, is een fijn en dun horloge wellicht niet de juiste keuze voor jou. Het omgekeerde is het geval als je vrij klein en smal bent. Een groot horloge met een grof model horlogekast past dan minder goed bi) jou. Het draait nu eenmaal vaak om verhoudingen.

5. Koop pas een horloge zodra je 100% overtuigd bent

Zoals bij alle aankopen geldt, ga niet tot aankoop over indien je nog twijfels hebt. Een horloge is bedoeld om veel te dragen. Als je achteraf tot spijt krijgt en het gekochte exemplaar wordt opgeborgen is dat gewoon jammer. Maak er een leuk ‘uitje’ van om een horloge te kiezen. Er zijn vele shops zowel fysiek als op het web met een enorm assortiment. Jouw horloge zit er zeker tussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here