Internet marketing, ik doe het! Of toch niet?

0
4
blog placeholder

Internet marketing is een belangrijk onderdeel voor vele bedrijven. Toch zijn er veel bedrijven nog niet overtuigd van de kracht van internet marketing. Het is een allesomvattende term voor de online activiteiten van een bedrijf. Maar hoe haal je er nou rendement uit? Hiervoor zijn verschillende methodes. Omdat het een erg breed begrip is, is men vaak aan specialisten per onderdeel overgelevert.

Waar moet ik aan denken bij internet marketing?

Zoals in de eerste alinea al gezegd is internet marketing de allesomvattende term voor de marketing die online gedaan wordt door bedrijven. Toch zijn er zeer specifieke onderdelen te benoemen binnen deze vormen van marketing. Waarbij iedere vorm kenmerkend is voor de uitvoering en communicatie naar de buitenwereld. Hieronder gaan we een de meest populaire vormen beschrijven.

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing is ongetwijfeld de bekendste vorm van marketing die online wordt gedaan. Omdat mensen zoekmachines, zoals Google en Bing, vaak gebruiken. Is dit een belangrijke tool om gericht mensen te bereiken. U kunt namelijk adverteren op specifieke zoekwoorden. Dit soort marketing is op te delen in 2 delen:

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Hierbij moet u denken aan de niet betaalde vorm van het terugkomen van een website in de zoekresultaten van een zoekmachine. Ook wel de organische resultaten genoemd. Wanneer uw website erin slaagt om hier hoog in google te scoren, betekend dat, dat de website goed in elkaar zit. En dat de website relevant is aan het onderwerp. Iets dat erg belangrijk is voor de internet marketing.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. Het adverteren in zoekmachines wordt hiermee aangeduid. Hierbij wordt per click betaald. Het mooie hiervan is dat wanneer u een goede advertentie en website heeft, u een hoge positie krijgt en vaak gezien wordt. Vervolgens klikt men op uw advertentie en hebt u een relevante bezoeker.

internet marketing is belangrijk!

Tegenwoordig is het budget voor internet marketing als enigste stijgende binnen de totaal budgets voor marketing. Hierin verslaat het de TV, de radio en de kranten. Het is dan ook niet meer dan normaal dat mensen die hierdoor beïnvloed worden vaker online een conversie doen. Dat is sowieso een trend die opgemerkt kan worden. Mensen zijn steeds vaker en langer online, de mate waarin uw bedrijf dat is, is dus belangrijk. Het internet biedt verder de mogelijkheid om alles te analyseren en is in plaats van TV dus niet schieten met hagel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here