Voorbereid op reis

0
38
blog placeholder

Waar laat ik de hond?

Bedenk van tevoren waar je fifi laat. Niet iedereen zit erop te wachten om op een 60 kilo zware dobermann te passen, terwijl jij in de zon ligt te koeterwalen met een vakantie liefde. En de dagen zijn voorbij dat u het huisdier kan laten bij opa of oma. Die hebben ook plannen. Kijk dus rustig rond naar een oppas of pension dat in staat is om op uw dier te passen.  Als u echt geen afscheid kan nemen van uw beestje, neem hem dan gewoon lekker mee. Let wel op dat je het dier chipt, een dierenpaspoort geeft en al zijn vaccinaties hebt gegeven.  Er zijn landen die aanvullende eisen stellen dus pleeg goed onderzoek.

Waar blijf ik?

Als de verblijfplaats van hond, kat en of parkiet is geregeld, bekijk dan in welk 5 sterren hotel of jeugdhostel uzelf gaat parkeren. Kijk bijvoorbeeld op www.opvakantiecheck.nl en tegenwoordig heeft elke respecterende herberg wel een website waar je informatie van kan halen. Boek vroeg en herbevestig de boeking een dag of 2 voor je vertrekt. Niets is irritanter dan met 7 koffers in de hal staan om erachter te komen dat “Janssen niet in het register staat”. Laat vrienden en familie ook weten waar je blijft. Geef het nummer en adres van je verblijfplaats. Laat weten wanneer je aankomt en vertrek. Hou ondertussen ook contact met het homefront. Aangezien het onwaarschijnlijk is dat een van onze familieleden de hoofdrol van Liam Neesen kan overnemen in Taken  ben je bij noodgevallen in het buitenland op jezelf aangewezen. Ga daarom ook niet zomaar alleen op de wandel. Tenzij je lijkt en spreekt als de lokale mensen ben je al snel een doelwit voor berovingen of erger.

Wat eet ik?

Kijk als je ergens naar toe gaat dompel jezelf onder in de lokale cuisine. Hoewel in vele gevallen als het eruitziet als hond en ruikt naar hond is het waarschijnlijk slang. Onthoud dat niet alles dat de lokale mensen eten geschikt is voor onze verwesterde maag. Was fruit en groente dubbel zo goed met water uit GESLOTEN flessen. Poets daarmee ook gelijk je tanden. Drink niet zomaar alcohol omdat sommigen nogal creatief zijn met zelfgemaakte alcohol. Coma zuipen is er niets bij. Vuistregel als je de lokale taal begint te verstaan na een paar drankjes. Stop…het is niet zo…je bent dronken… Ikzelf blijf weg van hotel eten. Sommigen proberen Europees te koken wat niet zo bij mij in de smaak valt. Peper is NIET je vriend. Wat wij hier pittig vinden is voor buitenlanders suiker. Als iemand zegt dat het heet is.. dan is het heet.  Let dus op waar je eten en drinken koopt. Zo minimaliseer je de kans dat je ziek wordt. Wat mij brengt op mijn volgende punt

Help ik ben ziek

Dus je hebt niet geluisterd naar mijn tips over eten en je zit met een vloeistofstroom dat er aan twee kanten uitkomt. Niets is ergers dan ziek zijn op een plek waar je bijna niemand kent. De kosten kunnen zo de pan uit reizen en niet elke geneesheer verstaat zijn vak. Om te voorkomen dat je een wortel in je snufferd geduwd krijgt met het commando “eat..make you better” zorg voor een goede zorgverzekering. Zoek voor eentje waar je een speciale pen mee krijgt. Eentje waar als je 2 keer op de knop klikt je binnen 7.3 minuten wordt opgepikt door het korps mariniers. Kijk ook voordat je paracetamol of andere vorm van drugs een land binnen ”smokkelt”. Ook al is het voor eigen gebruik, sommige landen zijn niet zo vergevingsgezind.

Wie brengt/haalt mij?  

Mensen moeten werken. Punt uit. Er is niet altijd iemand beschikbaar om je te halen. Die 7 koffers waarmee je niet in de hal mee wilt staan, wil je ook niet bij je hebben als je ze de trein in zeult richting Schiphol. Zorg dus dat je of iemand hebt die je wat verschuldigd is of zorg voor een goede taxi. Ik woon in deregio Vught, den Bosch, St Michielsgestel en maak liever gebruik van Taxi denbosch taxi. Het is altijd makkelijker om dat te doen. Het kost je wat meer maar je kan met een gerust hart richting schiphol. Men helpt je zelf met inladen. Want stel je voor dat NS nou net een vertraging heeft als je de vlucht naar de azoren wilt pakken..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here