Vakantiehuis kopen in Nederland

0
30
blog placeholder

Verder beloven vakantieparken een verhuurrendement dat kan oplopen tot 8% op jaarbasis. Deze mooie bijverdienste zorgt ervoor dat een recreatiewoning kopen in Nederland ook een financieel voordeel heeft.

Stijging

Twee jaar geleden, in 2016, werden 3750 vakantiehuizen verkocht in Nederland. Dit betrof een stijging van 20% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit is deels te verklaren door de prijzen van de vakantiewoningen; die zijn nog niet zo hoog als de prijzen van woningen op de reguliere markt. Hierdoor is het interessant om te investeren in een tweede woning.

Nieuwbouw

Projectontwikkelaars zien ook mogelijkheden in Nederland. Voor de kust van Zeeland willen ze stukken land maken in de zee, waardoor er een soortgelijk effect komt als in Dubai; nieuwe eilandjes zullen ontstaan waarop gebouwd zal worden voor vakantiegangers. Daarnaast blijven vakantieparken zich ook uitbreiden door compleet nieuwe parken aan te leggen of verouderde parken en campings om te bouwen tot nieuwe plekken, waar luxe en comfort centraal staan.

Belegging

Tegenwoordig kopen steeds meer mensen een huis in een vakantiepark als vorm van belegging. Hierbij kunt u kiezen tussen een variabel of een vast rendement. Een variabel houdt in dat het vakantiepark de woning verhuurt en de eigenaar 75& tot 80% van het verhuurgeld ontvangt. Een vast rendement betekent dat de vakantiewoning gedurende een bepaalde periode voor een vast bedrag wordt verhuurd en dat het park het risico op leegstand op zich neemt. Een belangrijke tip hierbij is: staart u zich niet blind op het rendement maar bedenk dat een vakantiewoning ook als plezier dient.

Informeren

Voordat u wil overgaan tot het kopen van een tweede woning, is het belangrijk om zich goed te laten informeren. Een ervaren makelaar kan u niet alleen helpen bij het vinden van de perfecte woning, ook zal hij de ‘kleine lettertjes’ van contracten goed doorlezen zodat u niet voor onaangename verassingen komt te staan. Verder is het raadzaam om een stuk grond bij de woning te kopen, zodat u eventueel kunt verbouwen of simpelweg buiten kan genieten van uw welverdiende rust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here