Vakantie in Drenthe Nederland

0
20
blog placeholder

Als je in Drenthe aan het fietsen bent is het alsof de tijd stilstaat als je over de talloze paden fietst. Je fietst door de onmetelijke gebieden met prachtig natuurschoon met heide, zandduinen, moerassen en bossen. Ga je naar Drenthe op vakantie dan weet je dat Drenthe onlosmakelijk is verbonden met de hunebedden.

In Drenthe vind je 54 van deze 5000 jaar oude ganggraven. Wil je alles weten over hoe deze tombes gemaakt zijn van stenen met een gewicht van tot 40 ton per stuk dan kun je het beste naar het hunebedcentrum gaan. Als je toch op vakantie bent in Drenthe dan is een bezoek aan het dierenpark Emmen en het voormalige concentratiekamp Westerbork zeker de moeite waard. Als jij je op vakantie wilt ontspannen en uitrusten moet je in Drenthe zijn. Nog meer redenen om Drenthe te bezoeken zijn er zeker. Je komt er maar op een manier echt achter en dat is door zelf je vakantie in Drenthe te boeken. De kinderen kunnen mee en huisdieren ook. Voordat je een huisje gaat reserveren kun je zien of er huisdieren mee mogen en dan kun je snel boeken!

Tip: Kom helemaal tot rust in Drenthe en huur een vakantiehuis in de Drentse bossen. Nog beter, huur een huisje met jacuzzi. Dan kom je niet alleen tot rust vanwege de prachtige natuur in Drenthe maar ook door je rustgevende jacuzzi. En als het even kan… een vakantiehuisje met jacuzzi in de tuin biedt nog meer relaxmogelijkheden, zeker als de tuin op het zuiden gelegen is en de jacuzzi hout gestookt is.

 

Leuke dingen in Drenthe tijdens je vakantie

Je moet wel in de gaten houden wanneer de TT van Assen gereden wordt wat betreft de rust, want dan komen er meer dan 100.000 motorfans naar de Nederlandse Grand Prix. Je vindt in Drenthe het best bewaarde beeklandschap van West-Europa.

Ben je op vakantie in Drenthe bezoek dan ook het Nationaal park daar vind je de Drentse Aa die zoekt al kronkelend haar weg door het afwisselende natuurgebied. In dit omvangrijke natuurgebied vind je 600 verschillende plantensoorten en vele soorten vogels, hagedissen, de heidekikker, en vele bijzondere diersoorten. Je vindt op vakantie in het Drentse Aa-gebied veel wandelmogelijkheden, een van de bekendste wandelroutes is het Pieterpad. Je kunt de loop van de Drentse Aa ook met de fiets volgen. Ben je op vakantie in Drenthe dan moet je zeker de hoofdstad Assen eens aangaan.

Ben je in Assen dan lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan in deze stad, die geheel omringd wordt door gebieden vol fantastisch natuurschoon.Assen kun je gemakkelijk in één middag verkennen. Je kunt in Assen een bezoekje brengen aan het Drents Museum. Je vindt daar een van de grote trekpleisters namelijk de reconstructie van het gezicht van een 2000 jaar oud veenlijk.Voor kinderen heb je in Assen het verkeerspark waar kinderen een rijbewijs kunnen halen.

Meer vakantietips op de vakantieblog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here