Reizen naar Amerika

0
22
blog placeholder

Bestaat Amerika dus eigenlijk wel?
In principe moet het antwoord daarop nee zijn. De twee werelddelen die eigenlijk bij elkaar Amerika heten beslaan veel landen en nog veel meer verschillende culturen met bijbehorende gebruiken. In het kort zullen we proberen enkele delen toe te lichten;

Noord Amerika
De Verenigde Staten en Canada; Het noordelijke deel van Amerika dus wordt ook wel het meest welvarende deel genoemd. Hoewel dat tegenwoordig deels te betwijfelen valt hoor je weinig over een economische crisis in Canada. Canada is tezamen met Alaska het meest Noordelijke deel van Amerika en grenst aan de Noordpool. De natuur van Canada is op zich al het boeken van een vakantie waard, maar ook de grotere steden trekken veel vakantiegangers aan.
De 50 staten van de Verenigde Staten (Columbia is namelijk een district en geen staat) staan onder leiding van president Obama en worden onder andere door de toevoeging van Hawaii en Alaska als een zeer divers en interessant vakantieland gezien. De vele beschermde natuurparken, de Grand Canyon, maar ook steden als Las Vegas, Los Angeles, Miami en New York zorgen wel dat er voor iedereen wat te beleven valt.

Midden Amerika
Via het district Columbia kom je dan vervolgens in het deel wat in de volksmond ook wel Midden-Amerika wordt genoemd. Het meest bekende land in dit deel is natuurlijk Mexico. Met zijn prachtige zandstranden / badplaatsen en veel Maya kunstschatten behoort dit land tot een van de meest bezochte vakantielanden in Amerika.

Zuid Amerika
Uiteindelijk in Zuid Amerika aangekomen ontdekken we nog meer vakantielanden. Onder andere het ons zeer bekende Suriname, het veelvuldig in het nieuws gekomen Peru en natuurlijk Brazilië en Argentinië.
Brazilië is op dit moment een van de sterkst groeiende economieën van de wereld. De status van een Derde Wereld land is allang achterhaald; Brazilië heeft zich zelfs samen met enkele Aziatische landen opgeworpen als redder voor de Euro. Ook probeert men het land bij een groter publiek bekend te maken door onder andere het organiseren van de Wereldkampioenschappen Voetbal in 2016. Maar de meeste mensen kennen het land al van de toeristische badplaatsen, het carnaval in Rio de Janeiro, de natuur in het Amazone gebied en de watervallen die de Brazilië scheidt van Argentinië (het land van de tango en prinses Maxima).
De natuur die Brazilië zo mooi maakt zet zich voor een groot deel voort in het mooie Argentinië. Vanaf het zuidelijkste deel van Argentinië kunt u zelfs de oversteek maken naar de Zuidpool.

Kortom een reis naar Amerika kan zoveel meer betekenen dan alleen een reis naar de Verenigde Staten. U kunt van de Noordpool naar de Zuidpool reizen zonder in principe Amerika te verlaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here