Parijs is prachtig

0
67
parijs

Stedentrips zijn tegenwoordig een populair gegeven. Europese grootsteden en authentieke plaatsen zoals Barcelona, Madrid, Dubrovnik, Lissabon en Rome kreunen in het hoogseizoen (en daarbuiten) vaak onder het toerisme. Vliegtickets kosten amper wat en open grenzen zorgen voor een hoop verplaatsingen. Wij als Belgen en Nederlanders bevinden ons in een bevoorrechte situatie. Op amper enkele uurtjes rijden komt men één van de mooiste Europese grootsteden tegen: Parijs. De ligging maakt de plek interessant, maar ook de overvloed aan bezienswaardigheden is een vermelding waard. In dit artikel maken we je dan ook warm voor een weekend Parijs.

Naar Parijs: trein, vliegtuig of auto?

Parijs ligt op slechts enkele uurtjes rijden van de Belgische grens, maar een wagen is er vaak overbodig. De parkeerplekjes in het centrum zijn schaars en bovendien ook enorm duur. Een efficiëntere manier om af te zakken naar de stad is per trein. Een hogesnelheidstrein voert je tot in het hart van de stad en daarna kan men gebruik maken van het efficiënte metrostelsel in Parijs. Alle bezienswaardigheden zijn  vlot bereikbaar en bovendien kost een tien beurtenkaart verrassend weinig. Een wagen kan ook nog steeds interessant zijn, mits we spreken over een bedrijfsvoertuig en een groter reisgezelschap. De kosten kunnen worden gedeeld en desnoods kan men het voertuig enkele dagen stallen op één van de goedkopere randparkings.

Vliegtuig raden we – gezien de geringe afstand tussen België, Nederland en Parijs – af. Bussen brengen dagelijks ook een hoop toeristen de stad binnen. Het is iets minder comfortabeler en minder efficiënt reizen, maar veelal wel fors goedkoper dan een treinticket. We raden je dan ook aan om alle voor- en nadelen per vervoermiddel eens te overlopen.

Hoogtepunten

Frankrijk is een gigantisch vakantieland. De top drie van hoogtepunten bestaat uit volgende: de Eiffeltoren, Kasteel van Versailles en de Mont Saint-Michel. In Parijs zit je dus zeker goed. Bekendere bezienswaardigheden, naast de Eiffeltoren, zijn de volgende: L’Arc de Triomphe, Cathédrale Notre-Dame de Paris, Het Louvre en Montmartre en haar Sacre Coeur. Een lijst samenstellen van alle bezienswaardigheden zou vele uren kosten. De stad is één hoogtepunt op zich!

Zelf ontdekken

De beste manier om Parijs te ontdekken is door zelf eens af te zakken naar de stad. Regel en treintickets, boek een hotel en verzamel vervolgens informatie. Zo ben je ook klaar voor een citytrip naar Parijs. We wensen je alvast veel plezier in de stad der romantiek (tip! bij een last minute kun je aardig wat besparen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here