Kastelen van Nederland

0
300

Dat Nederland een mooi vakantieland is zullen velen niet ontkennen. Maar dat Nederland ook onwijs mooie kastelen heeft om te bezoeken, is wellicht minder bekend. Ons prachtlandje heeft historische kastelen die bewaard zijn gebleven. Verdiep je in de geschiedenis en ontdek de mooie kastelen met dikwijls nog mooiere kasteeltuinen en omgeving. Laat je meenemen in de verhalen die er worden verteld en ga mee met de reis door de tijd.

Je hoeft niet ver te reizen

Om een mooi kasteel te bewonderen hoef je niet ver te reizen, er staan ontzettend mooie kastelen verspreid over heel Nederland. Zo kan je naar de Kasteelruïne in Valkenburg, de Menkemaborg in Uithuizen of naar Kasteel Radboud in Medemblik. Voor ieder wat wils, je hoeft namelijk geen uren onderweg te zijn om je te begeven in een prachtig kasteel. Met de ruim 1300 kastelen die Nederland rijk is, is er altijd wel eentje in de buurt. Geen excuus meer dus om er niet eens heen te gaan, het is namelijk niet altijd het geval dat je lang onderweg hoeft te zijn.

Ga goed voorbereid op pad

Eenmaal gearriveerd bij een kasteel ga je je wanen in prachtige, eeuwenoude ophaalbruggen, torens en interieurs. Het ene kasteel zal je meer versteld staan dan de ander. De ene brug is mooier, het andere interieur spreekt je meer aan en er is ook een groot verschil in de aanwezigheid en de grootte van kasteeltuinen. Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat en zo ook al het een en ander hebt uitgezocht. Is er de mogelijkheid om een tour te doen door het kasteel zelf? Of kan je enkel de buitenkant bewonderen. Zorg dat je dit weet om te voorkomen dat je met verkeerde verwachtingen naar een kasteel gaat.

Laat de fantasie in je los

Een kasteel heeft een rijke fantasie waar je zelf natuurlijk ook helemaal in op kan gaan. Als je er met kinderen naartoe gaat is het bijvoorbeeld leuk om hele verhalen te bedenken om het kasteel heen. Zo worden zij nog meer meegenomen in het verhaal en is de kans ook zeker aanwezig dat ze er nog wat van opsteken. Het is ook mooi als de kinderen zelf van alles gaan bedenken, houd ze hier vooral niet in tegen. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jij dit zelf ook fantastisch vindt, doe dat dan vooral en laat je fantasie de vrije loop gaan. Dit zorgt vaak voor hele mooie herinneringen.

Maak er een compleet avontuur van

Ben je enthousiast geworden en wil je er gelijk een roadtrip van maken? Lees dan de blog een geslaagde roadtrip maak je zo en ga goed voorbereid op pad! Het is natuurlijk leuk om een hele kastelenroute te maken en meerdere mooie kastelen in een dag of een paar dagen mee te pakken. Stippel daarvoor alles goed uit en zorg dat je ook gereserveerd hebt bij de kastelen zelf. Zo voorkom je teleurstellingen en geniet je optimaal van de bezoekjes aan de prachtige kastelen van Nederland!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here