Griekenland vakantieland

0
12
blog placeholder

Landschap en klimaat

Griekenland heeft een mediterraan klimaat dat zich kenmerkt door droge warme zomers en zachte winters. De zomermaanden zijn overwegend droog en de temperatuur kan tijdens hittegolven oplopen tot boven de 40 graden. Op de vele Griekse eilanden is het goed vertoeven door het heerlijke Middellandse Zee windje dat waait. Het land bestaat overwegend uit bergen en kent een gevarieerde flora en fauna. Aan de prachtige stranden kan men heerlijk zonnen, het water is er helder en schoon.

Populaire vakantieplaatsen

Er zijn zo’n 6000 Griekse eilanden waarvan er 227 bewoond zijn. Ieder Grieks eiland is uniek en heeft zijn eigen charme. Het grootste en meest bekendste vakantie eiland is Kreta. Het is een levendig en bergachtig eiland met prachtige stranden. Een ander bekend eiland is Corfu, in de Ionische zee. Het landschap op dit eiland is zeer gevarieerd. De eilanden Rhodos en Kos liggen in de Egeïsche Zee. Op Rhodos vindt men de levendige stad Rhodos Stad, de vlindervallei en prachtige stranden aan de zuidkust. Kos is een wat kleiner eiland en vooral geschikt voor een strandvakantie. Naast deze eilanden kent Griekenland de wat rustigere eilanden waaronder Lesbos, Samos, Mykonos, Zakynthos en vele andere. Hier worden de meeste all inclusive Griekenlandvakanties aangeboden. Het vasteland van Griekenland is minder bekend en populair dan de eilanden maar ook zeker de moeite waard. Athene, de hoofdstad van Griekenland ligt op het vasteland. Deze stad is vooral bekend om de historische gebouwen als de Akropolis. Verschillende tempels kunnen hier worden bezocht en het uitzicht over de stad is er prachtig. Als culinaire bestemming is Griekenland echt een aanrader.

Activiteiten

Griekenland kent een rijke cultuur welke u genoeg mogelijkheden biedt om kennis te maken met dit land. Op de verschillende eilanden vindt men vele bezienswaardigheden en monumenten. Op het vasteland staat Athene natuurlijk bekend om de rijke cultuur en historische gebouwen. Voor het maken van prachtige wandelingen door een geweldige natuur zijn de hoge bergen ideaal. Om de Griekse cultuur te ontdekken kunnen natuurlijk vele excursies worden geboekt. Het is ook mogelijk om dit prachtige land zelf te ontdekken door het huren van een auto. Proeven van de Griekse cultuur kan natuurlijk door kennis te maken met de fantastische Griekse keuken. De met olijfolie bereide feta, tzatziki en moussaka vindt men overal.

Accommodaties

Griekenland biedt tal van accommodaties om uw vakantie te vieren. Vooral op de eilanden vindt men vele appartementen en hotels. De klantvriendelijkheid in deze accommodaties staat altijd hoog in het vaandel. Er is voor iedereen een geschikte accommodatie te vinden voor de juiste prijs. Men vindt er kleinschalige, rustige appartementen maar ook grote familie appartementencomplexen en hotels voor ieder budget. Ook biedt Griekenland hotels waar een all inclusive vakantie kan worden geboekt. Hier kan men zorgeloos genieten van een heerlijke vakantie tegen een scherpe prijs.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here