Een bezoek aan Normandie

0
92
normandie

Reizen is ongekend populair tegenwoordig. Jaarlijks trekken miljoenen mensen naar andere oorden. Zonnige oorden trekken een hoop volk, maar ook grotere steden genieten aandacht. Denken we maar aan Venetië, Rome, Barcelona en Lissabon. De komst van de lagekostenmaatschappijen maakt het erg goedkoop om te reizen. Een heen- en terugvlucht naar Barcelona is reeds beschikbaar voor minder dan 50 euro. Open grenzen, goedkope vluchten en de reisdrang van een hoop personen zijn de oorzaken van een toenemende massa toeristen.

Voor mooie zaken hoeft men helemaal niet ver te reizen. Frankrijk heeft een hoop te bieden en sommige zaken zijn perfect bereikbaar per wagen in enkele uren. Denken we maar aan Normandië – de regio in het noorden van Frankrijk. Wereldbekend vanwege de Mont Saint-Michel, maar er valt een hoop meer te beleven. De bestemming voor een weekje weg. Hoogtijd om dit eens meer gedetailleerd te bespreken.

Rondreis

De beste manier om de regio te verkennen is middels een rondreis. Normandië bestond vroeger uit Hoog- en Laag-Normandië. Hoog Normandië had als hoofdplaats Rouen en Laag-Normandië had dan weer Caen als hoofdplaats. Beide steden genieten een ideale ligging en kunnen perfect dienen als uitvalsbasis. In de buurt van Rouen treft men Honfleur, Etretat en Giverny aan. Bij Caen staat een hoop in het teken van het oorlogsverleden. De invasiestranden lokken jaarlijks een hoop toeristen, maar het absolute hoogtepunt van Normandië is de Mont Saint-Michel.

Voor Belgen en Nederlanders is de ligging van het getijdeneiland wel ietwat ongelukkig. We treffen het aan op het verst mogelijke punt van de regio. De extra kilometers zijn het zeker en vast waard. Het schiereiland is daadwerkelijk prachtig. Tijdens een autorondrit moet men dus zeker een ommetje maken.

Weekend

Uiteraard is het ook perfect mogelijk om voor een weekend even af te zakken naar de streek. Steden zoals Honfleur, Etretat en Rouen liggen vlakbij en het zijn historische schatten. De regio beslaat een gigantisch oppervlak, maar alle bezienswaardigheden liggen mooi verspreid. Op die manier kan men rijden van hoogtepunt naar hoogtepunt. Een autovakantie dringt zich op, maar indien er slechts enkele dagen kunnen worden gepland, dan kan men zich vestigen in één stad. Een weekend Honfleur staat bijvoorbeeld in het teken van romantiek. Een weekend in Caen zal dan weer in het teken staan van de invasiestranden. Kortom: hoogtijd om zelf even een kijkje te nemen in die veelzijdige regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here