Een alchoholtester, een paar goede redenen om er een te kopen.

0
24
blog placeholder

Zoals gezegd is het in Frankrijk sinds enige tijd veplicht een alcholtester bij u te hebben. Dit mogen verschillende soorten testers zijn. Hoewel de handhaving nog niet is gestart en zelfs recentelijk uitgesteld is zals dit binnenkort wel gebeuren. De boete is niet hoog, slechts €12 bij de eerste overtreding. Een tester is echter goedkoper, en wanneer u een tweede keer betrapt wordt kan het u meer geld gaan kosten.

Waarom is de alcoholtester in Frankrijk ingevoerd

Zoals gezegd is de tester nu verplicht in Frankrijk. Met de Bourgondische levensstijl kwamen namelijk helaas ook veel verkeersdoden, en de Franse overheid moest ingrijpen. Het hebben van een alcoholtester is dan ook niet ingevoerd zodat u er een in het dashboardkastje hebt liggen, maar zodat u deze ook gebruikt. Het is onverantwoord om met een slok op achter het stuur te kruipen. Een alcohol tester kan u precies vertellen wanneer u teveel gedronken hebt om nog goed te kunnen rijden. Om deze reden wordt het aanbevolen om meer dan één tester in de auto te hebben. Zo kunt u namelijk altijd uw promillage testen, maar onderstussen nog steeds een tester over hebben. De Franse overheid heeft het namelijk verplicht dat u één ongebruikte tester in uw auto hebt.

Een digitale alcoholtest

Voor de normale test kunt u het beste gebruik maken van een digitale alcoholtester. Deze kunt u zo vaak gebruiken als u wilt en hebt u al vanaf ongeveer 10 euro. U kunt er ook voor kiezen om alleen een digitale alcoholtester te kopen. Een digitale versie die aan de eisen van de Franse overheid voldoet is echter erg duur, terwijl u de wegwerptest al voor minder dan een tientje in huis hebt. Ons advies, koop een goedkope digitale test van tussen die 10 en 20 euro, en daarnaast een goedkope wegwerptest om aan de eisen van de Franse te voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here