Dagje uit in Groningen

0
172

De mooiste stad van het hoge noorden is volgens velen Groningen. Het is voor de meeste van ons even reizen maar dan ben je ook wel in een hele mooie stad beland. Deze stad staat bekend om de vele studenten, met de Rijksuniversiteit en de Hanze Hogeschool is dat natuurlijk ook niet zo’n verrassing. Overal zie je studenten, fietsen staan overal geparkeerd en het is er enorm gezellig. Maar wat kan je doen als je in Groningen bent? Lees dan vooral verder, er is voor ieder wat wils.

Winkelen

In iedere stad in Nederland kan je wel winkelen, maar Groningen heeft ontzettend veel leuke en kleine winkelstraatjes. Van grote ketens zoals de Hennis en Maurits, Primark en de Van Haren, tot kleine boetiekjes van lokale ondernemers. Vooral de Zwanestraat, Folkingestraat en de Gelkingestraat staan bekend om hun kleine boetiekjes. Heel wat anders vergeleken met de grote commerciële ketens, meestal ook een stuk gezelliger. Mocht je dan toch in het centrum van Groningen zijn op dinsdag, vrijdag of zaterdag, vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan de Vismarkt en de Grote Markt. Deze pleinen staan dan helemaal vol met marktkramen en hier vind je etenswaren tegen een hele lage prijs.

Monumenten

Wanneer je in Groningen bent moet je sowieso een blik werpen op de Martinitoren, dé kerktoren van Groningen. Vanaf de Martinitoren kijk je uit op heel Groningen en zodra je weer beneden staat, moet je een bezoekje brengen aan de Prinsentuin. Dit is een prachtige tuin vol met mooie bloemen, echt een rustoord vrijwel midden in de stad. Daarnaast moet je ook een bezoekje brengen aan het Forum, een gebouw dat naast de Martinitoren staat en vrij recentelijk is geopend. Hier kan je naar de VVD, is de bibliotheek, kan je heerlijk zitten voor een hapje en een drankje. Dankzij het mooie panorama dak kan je naar de open lucht bioscoop en heb je prachtig uitzicht over de gehele stad.

Musea

Groningen heeft zelfs mooie musea te bieden. Zo is er het Groninger Museum, dat vlak bij het station zit. Het station zelf is overigens ook echt een plaatje. Naast het Groninger Museum dat focust op kunst, kan je ook naar het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Mocht je dat niks vinden, dan kan je in het bovengenoemde Forum ook het Stripmuseum vinden en voor de jongeren onder ons zit daar ook een Grafisch museum. Er valt dus veel te ontdekken in Groningen, ook op het gebied van musea is er voor ieder wat wils.

Ontdek de rest van Nederland

Heb je ondertussen al het moois dat Groningen te bieden heeft wel gezien? Nederland heeft veel meer moois te bieden, bijvoorbeeld een vakantie in Drenthe. Maak gebruik van de vakantie en van je vrije dagen om de rest van Nederland te ontdekken. Dit kan verder weg zijn, maar ook dicht bij huis. Pak de fiets en ga jouw eigen omgeving ontdekken. Gegarandeerd dat je mooie plekken tegenkomt die je anders over het hoofd had gezien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here