Cambodja als vakantieland

0
68
blog placeholder

Cambodja is een land dat niet echt als vakantieland wordt gezien. Het land is arm, heeft nog redelijk weinig ontwikkelde infrastructuur en wordt gezien als het ‘ruige Azie’. Vooral ook door het bloedige verleden door de rode Khmer, dat nog vers in het geheugen staat. Toch is het land, naast het verbouwen van rijst, ook erg afhankelijk van toerisme en speelt het steeds meer in op de komt van buitenlanders. Cambodja kan dan ook voor veel reizigers een leuke bestemming zijn als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld.

Het grote tempelcomplex Angkor Wat is de  meest bekende toeristische trekpleister van Cambodja. Het is het belangrijkste bouwwerk dat is overgebleven van het ooit machtige Khmer-rijk. Het is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en mensen over de hele wereld komen speciaal om de indrukwellende tempels en bouwwerken te bezichtigen. Zelf tijden een vakantie in Thailand kom mensen special enkele dagen naar Siem Reap om Angkor Wat te bezoeken. Toch heeft het land naast het indrukwekkende Angkor Wat nog veel meer te bieden.

Cambodja: het originele “land van de lach”

Als je nog niet bekend bent met Zuidoost-Azië kan zelf een kort bezoek een unieke ervaring opleveren. In landen zoals Thailand, Loas en Cambodja zijn de culturen vooral gebaseerd op het Theravada-boeddhisme en verschillen daardoor behoorlijk met die in het Westen. Ook het feit dat het land erg arm is, maar de mensen toch opvallend vriendelijk en authentiek zijn maakt Cambodja even bijzonder als aantrekkelijk.

Cambodja is ook behoorlijk tolerant naar minderheden en ook vrouwen kunnen er gerust alleen rondreizen. Het land is ondanks de armoede relatief veilig. De kans dat je een geweldsincident meemaakt is in Salou of Bankok vele malen groten dan bijvoorbeeld in Phnom-Phen.

De meest betaalbare vakantie

Cambodja is niet alleen een tolerant en relatief veilig land, maar is ook nog eens erg goedkoop. De gemiddelde prijzen liggen lager dan de buurlanden en zelf extreme luxe is voor iedere Westerse toerist betaalbaar. Aan de andere kant kan je ook ongekend goedkoop uitzijn als je met minder luxe genoegen neemt. Een verblijf in een redelijk hotel hoeft niet meer dan 20 dollar te kosten en dat is inclusief airco en vaak ook ontbijt. De kans dat een hotel buiten de meest toeristische gebieden nog vele lege kamers heeft is erg groot, dus onderhandelen kan altijd voordeel opleveren en is altijd nodig om een goede prijs te krijgen.

Vele toeristen bezoeken Cambodja maar voor een paar dagen tijden een vakantie in Thailand om Angkor Wat te bezoeken. Iets wat zeker aan te raden is, maar het is het overwegen waard om veel langer in Cambodja te verblijven en het land echt te ontdekken. Bijvoorbeeld de havenstad Sihanoukville met zijn prachtige legen stranden of de hoofdstad Phnom Penh, met vele leuke winkeltjes en historische bezienswaardigheden. Zowel vervoer als verblijf is erg goedkoop dus een langere tijd rondreizen in Cambodja hoeft niet veel meer te kosten dan een kort verblijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here