Bijzondere reisbestemming: Antarctica

0
9
blog placeholder

Antarctica is onder meer bijzonder dankzij de dieren die er leven. Dieren die je vind in Antarctica zijn onder andere de zeehond, pinquins en walvissen. Zo zie je er vele groepen pinquins bij elkaar op een van de ijskappen of gletsjers en natuurlijk ontbreken de lieve kleine witte zeehondjes ook niet. Daarbij kan je dus verrast worden door een walvis die plots uit het water sprint. In Antarctica leven dieren van het voedsel dat in het water te vinden is. Dit is met name plankton. Op de vele ijskappen zijn namelijk vrijwel geen planten te vinden en daar kunnen de dieren dus geen voedsel vandaan halen.

Je kunt de dieren in Antarctica vaak goed bekijken vanaf een boot. Reizen met de boot is dan ook de meest voorkomende reisstijl in Antarctica. De meeste boten vertrekken vanaf het zuidelijkste puntje in Argentinie. Vanaf daar vertrek je veelal voor zo’n twee weken met een boot richting de zuidpool om daar te genieten van het bijzondere uitzicht. Met name de vlucht naar Argentinie en de reis met de boot maakt dat een reis naar Antarctica duur kan zijn. Vaak wordt een reis naar Antarctica ook gecombineerd met een aantal weken Argentinie en soms zelfs Chili of bijvoorbeeld Urugay. Allen gelegen in het continent Zuid Amerika.

Een andere reden om Antarctica te bezoeken is het zuiderlicht. Het zuiderlicht bestaat uit kleurige lichten in de lucht. Deze ontstaan door de zon en zijn met name ’s winters goed te zien. Vaak wordt het zuiderlicht verwisseld met het noorderlicht, maar het noorderlicht vind je alleen in het noorden van de wereld. Bijvoorbeeld vanaf de noordpool, maar Noorwegen is bijvoorbeeld ook een land van waaruit je het noorderlicht goed kunt bekijken. Je kunt het zuiderlicht met name ’s nachts het beste bekijken.

Als je een reis naar Antarctica zou willen maken moet je wel flink sparen van te voren. Reizen naar dit bijzondere gebied zijn vaak duur. Denk al gauw aan duizenden euro’s. Dit komt veelal doordat je een vlucht boekt naar Zuid Amerika en vanaf daar met de boot vertrekt naar het contintent Antarctica.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here