Ameland super

0
39
blog placeholder

Ameland is het helemaal, vanaf de boot zie je het eiland al vanuit de verte naderbij komen , aan wal is het eerste wat je opvalt is het vele groen wat je in de verte ziet liggen . Voor 5 euro,tjes pak je de bus en kan over het hele eiland heen pendelen de buskaart is de gehele dag te gebruiken , langzaam rijd hij door de dorpen en wat opvalt zijn de mooie oude boerderijen . De terrassen nodigen uit om even een koffie of een frisje te nuttigen de gezellige sfeer hangt in de lucht , en schijnbaar heeft dit invloed op alles en iedereen .

Na het verlaten van de dorpen rijd de bus stug door camping na camping stappen gasten uit , een  pony kamp duikt op en wat gelijk opvalt is het groot aantal kinderen dat aan het rijden is , kleine en grote pony,s met allemaal een kind op de rug en zichtbaar is het plezier wat van de kinderen afstraalt . Weer word er gestopt om gasten bij hun hotels uit te laten deze hotels maken indruk, jeetje wat een geweldig eiland is dit .

Als het geluk aan je kant zit en je moet in het laatste dorp van Ameland zijn ,dan heb je al een idee wat het eiland aan vakantie te bieden heeft, Ameland onderdeel van Friesland en toch lijkt het zover weg een droom een sprookje  de bus rijd nu langs een grote golfbaan die prachtig is aangelegd , verbazend zijn de lage prijzen die hier worden gehanteerd om een balletje te slaan .

Bij het eindpunt van de reis stuit men op een prachtige camping met stenen villa,s , er is een dorp  vlakbij die te voet is te lopen ,ook hier is de gezelligheid weer voelbaar de winkels hebben uitnodigend hun deuren open staan….verderop staat een orkest te spelen. Ansichtkaartjes worden gekocht en beschreven en gelijk op de daar voor bestemde bus gedaan iedereen lijkt  vrolijk en blij te zijn en lopen lachend met een ijsje in de hand , kortom Ameland heeft het helemaal  .

Ben je opzoek naar een leuke bungalow op ameland? Kijk dan eens naar de websites van Bungalow wadden eilanden of Ameland vakantiehuizen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here