Algemene informatie over Parijs

0
10
blog placeholder

Mocht u dit jaar nog een busreis Parijs maken, is het erg zinvol om jezelf eerst eens te verdiepen in de stad Parijs. Gelukkig kan je tegenwoordig erg veel informatie vinden op het internet en vandaar heb ik alle algemene informatie over Parijs hieronder, voor jou op een rijtje gezet.
 
Is het er warm of koud?
Normaal gesproken is het weer te vergelijken met het weer in Nederland. Wat houdt dit dan in? Het houdt in dat het er over het algemeen zeer koud kan zijn, maar ook zeer warm. Check dus zeker van te voren even wanneer je vertrekt en houdt de weersverwachtingen goed in de gaten. Een paraplu meenemen is zeker geen luxe.
 
Bevolking
Op dit moment bestaat het inwonersaantal uit 13,5 miljoen mensen. Dit is natuurlijk ook niet vreemd als je kijkt naar het feit dat Parijs behoord tot de top 10 grootste steden in Europa. Als je kijkt naar de echte binnenstad beschikt Parijs over 2,4 miljoen bewoners.
Het algemene volk in Frankrijk is goed te vergelijken met de bevolking in Parijs. Zo zijn de meeste mensen zeer innoverend. Het is daarom ook niet gek dat Parijs een van de grootste modehoofdsteden is binnen Europa. Het vrouwelijk geslacht wordt op zijn frans Parissiennes genoemd en het mannelijk geslacht Parisiens. Mocht u deze stad ooit eens gaan bezoeken, dan zal het zeker opvallen dat er verschillende culturen rondlopen in Parijs. Dit komt door de, in het verleden, ontstaande koloniën van Frankrijk. Zo zal je niet raar staan te kijken als je enorm veel Noord-Afrikaanse inwoners tegenkomt.
 
De stad zelf
Eigenlijk kun je Parijs, wat in het noordelijke gedeelte van Frankrijk ligt, opsplitsen in 2 gebieden. Er is namelijk een nieuw en een oud gebied. Het nieuw gebied heet Île Saint-Louis en het oude gebied heet Île de la Cité. Als je in Nederland woont is Parijs al te bereiken in ongeveer 6 uur. Het ligt ongeveer 490 kilometer van Nederland vandaan.
 
Parijs en haar verleden
Uit onderzoek is gebleken dat Parijs is ontstaan rond de periode van 4000 jaar voor Christus. Het werd eigenlijk tot 52 jaar voor christus bewoond door Romeinen. In dit jaar kwam hier een einde aan, aangezien Julius Caesar Parijs overnam. Het toenmalige Parisii had een ideale ligging voor oorlogen en dit was dan ook de voornaamste reden dat het werd ingenomen.
 
Openbaar vervoer
Natuurlijk is het mogelijk om een auto te huren tijdens een verblijf in Parijs. Toch is dit sterk af te raden vanwege het drukke vervoer. Het openbaar vervoer daarentegen wordt ook grootschalig gebruikt maar heeft al menigmaal bewezen sneller te zijn dan een auto of taxi. Ook is het huren van een fiets de laatste jaren steeds populairder geworden. Zeker als Nederlander heb je hier profijt van aangezien wij als Nederlanders gewend zijn om dagelijks/wekelijks te fietsen. Het voordeel van fietsen in Parijs is dat het erg gemakkelijk is om op bepaalde plekken te stoppen. Mocht je nou ‘tegen iets moois aan fietsen’, dan kan je direct stoppen. Een trein of bus daarentegen zal gewoon verder rijden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here