Krav Maga het zelfverdigingsysteem

0
41
blog placeholder

Wat is Krav Maga? Krav Maga is een verdedigingssysteem. In het Hebreeuws betekent dit contactgevecht. Krav Maga staat bekend om het uitmuntende zelfverdedigingssysteem. Dit systeem is overgenomen van het Israëlisch leger, de Israeli Defence Force. Ook is Krav Maga in Nederland te beoefenen bij verschillende sportscholen.

Wat is Krav Maga?

Krav Maga was eerst een geheim verdedigingssysteem van verschillende veiligheidsagenten en elite eenheden van het Israëlisch leger. Veiligheidsagenten zoals Mossad, Shabak en Aman hadden dit systeem goed onder de knie. Dit unieke zelfverdedigingssysteem is ontwikkeld door Imi Lichtenfeld. Lichtenfeld stond in het leger vooral bekend om zijn goede technieken op het gebied van het verdedigen. Deze technieken waren vooral goed te zien in man op man gevechten. De technieken werden tevens al gauw overgenomen door het leger. Daarna werd het ook bekend bij veiligheidsdiensten en de nationale politie. Krav Maga is de beste strategie om jezelf te verdedigen zonder wapen.
In de laatste jaren is dit zelfverdedigingssysteem steeds bekender geworden in andere landen. Dit komt omdat het zeer effectief is wanneer je man tot man vecht. Lichtenfeld heeft ook speciale onderzoeken gedaan om van Krav Maga een optimaal zelfverdedigingssysteem te maken. Hij heeft onder andere onderzoek gedaan naar menselijke reacties van stress tijdens zo een gevecht. Hiervoor heeft die verschillende bewegingen en stoten bedacht.

Het was niet dat Lichtenfeld deze onderzoeken voor niets heeft gedaan. De resultaten van de onderzoeken hebben ervoor gezocht dat er bepaalde technieken gecreëerd konden worden. Omdat er door Lichtenfeld zoveel tijd en ontwikkeling in de technieken is gestopt, zijn ze zonder twijfel ook erg effectief.

Het systeem is in principe ontworpen uit de effectieve technieken uit andere systemen, Imi heeft de technieken aangepast waar nodig en ze effectief gemaakt voor zelfverdediging op straat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here