Halve marathon lopen in Nederland

0
25
blog placeholder

Halve marathons in Nederland

In Nederland hebben we niks te klagen m.b.t. het aantal halve marathons. Zo worden er elk weekend wel een aantal halve marathons gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de halve marathon Zwolle 2013, de halve marathon van Eindhoven en natuurlijk de Bredase Singelloop! De halve marathon Zwolle wordt door vele fanatieke (hard)lopers toch wel gezien als één van de leukste/grootste halve marathon van Nederland. Dit omdat het jaarlijks terugkerend evenement een onwijs leuke route heeft welke de deelnemers door de prachtige,oude Zwolse binnestad leidt.

Maar nogmaals, het lopen van een halve marathon kan in vele gevallen nog eenvoudige dan u nu denkt. Dit komt omdat men de halve marathon vaak als een prestatie ziet, waardoor de voorbereiding van de (gemiddelde)loper niet, of erg minimaal is. Zo is het eten van een mix van verse groenten en fruite, graan- en melkproducten erg belangrijk voor de energiebalans in je lichaam! Het menselijk lichaam werkt wat dat betreft het zelfde als een auto, komt het energie tekort, dan moet dat eerst “bijgetankt” worden voordat het weer opgang komt. Let hier dus vooral ook erg goed op.

Wat zijn leuke en/of uitdagende halve marathons in Nederland?

Dat is eigenlijk een zeer persoonlijke vraag. De één loopt een halve marathon omdat hij wil afvallen, de ander ziet het uilopen al als een prestatie en de wedstrijdloper wil een zo\’n snel mogelijke tijd neerzetten. Kortom: het hangt volkome af van je bedoelingen. Maar om toch een duidelijk beeld te schepen van een bepaalde halve marathon bieden wij een kalener van alle halve marathons in Nederland aan. Hier kunt u middels een rapportcijfer bekijken of deze halve marathon iets voor u is.  Nogmaals: het lopen van een halve marathon kan verschillende belangen dienen, maar buiten dit, willen wij u graag eens een keer tegenkomen tijdens het lopen van een halve marathon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here