Social media leren?

0
19
blog placeholder

Social media cursus

Wil je als bedrijf succesvol contact hebben met klanten via social media, dan is een social media cursus aan te raden. Tijdens een dergelijke cursus leer je op welke kanalen je doelgroep aanwezig is en welk platform zicht het beste leent voor jouw bedrijf, product of dienst. Zodra je weet waar je moet beginnen, leer je hoe je het beste kunt beginnen. Met alleen het aanmaken van een Twitter, Facebook of LinkedIn acccount kom je er tegenwoordig niet meer.

In één keer goed beginnen

Een ander voordeel van een social media cursus is dat je na het volgen van een cursus, in één keer goed kunt beginnen. Waarom is dat belangrijk? Alles wat je op social media doet, ligt vast. Als je een verkeerde boodschap overbrengt, dan ligt dat dus ook vast. Met iemand communiceren op Twitter bijvoorbeeld, is te vergelijken met bellen met iemand terwijl er duizenden mensen meeluisteren met het gesprek. Deze mensen kunnen het gesprek delen en zelf meedoen met het gesprek. Gaat er iets fout, dan wordt dat snel gedeeld. Je hoeft het dus maar één keer fout te doen om direct reputatieschade op te lopen.

Wie gaat social media beheren?

Nu we geleerd hebben dat er dingen mis kunnen gaan, hebben we ook geleerd dat het belangrijk is om de juiste mensen achter de knoppen te hebben. Een stagiair uw social media laten beheren is zelfden een goed idee. Er zijn voorbeelden te over waarbij da flink mis is gegaan. Beter is het om uw eigen medewerkers te laten trainen in het gebruik van social media. Ieder platform kent zijn eigen gebruiken en stijl van communiceren. Het is van essentieel belang dat uw medewerkers bij ieder kanaal de juiste tone of voice kunnen hanteren!

Als laatste is een social media cursus aan te raden voor iedere onderneming die social media marketing toe wil gaan passen. Tijdens zo een cursus, kunt u alles leren over social media monitoring, webcare, campagnemanagement , analyses en social media strategie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here