Malware en Spyware

0
7
blog placeholder

Malware is kwaadaardige software wat op je computer wordt geinstalleerd en waardoor je pc traag wordt en/of veel reclame op wordt weergegeven.

De redenen waarom er malware wordt gemaakt varrieren van een grap tot serieuze internetoplichting. Door de reclame die op dat moment op je PC wordt weergegeven verdienen de programmeurs geld wanneer jij een product of dienst afneemt via de reclamebanners en links. Malware komt op je PC terecht doordat je bijvoorbeeld een kwaadaardig bestand download, via je mailbox of het feit dat je PC niet goed is beveiligd. Het is dan ook aan te raden een virusscanner met ‘Real Time Protection’ te installeren. Wanneer je iets kwaadaardigs installeert slaat deze vaak direct aan en kun je de toegang tot je PC blokkeren

Vaak is het erg lasig om deze Malware zelf weer te verwijderen. Het is dan ook aan te raden dit te doen doormiddel van software zoals Malwarebytes. Hiermee kun je doorgaans de meeste Malware en Spyware van je computer verwijderen. Klik hier om Malwarebytes te downloaden.

Malwarebytes is een gratis programma. Het programma haalt automatisch bij het opstarten de laatste updates binnen zodat de laatste Malware ook allemaal kan worden verwijderd. Vervolgens kun je je complete computer scannen op Malware en zal het programma de betstanden verwijderen.

Malware is een erg groot probleem. Geschat wordt dat er ongeveer 14 miljoen malwarevarrianten zijn die je computer kunnen besmetten. Daarnaast worden momenteel dagelijks ongeveer 60.000 nieuwe malwarevarianten gevonden. Het is dus van belang dat je PC goed beveiligd is en dat je de software regelmatig update.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here