Digitaal lezen is de toekomst

0
18
blog placeholder

Als eerste iets over digitaal lezen

Digitaal lezen is een term die gebruikt wordt voor het lezen van boeken, documenten en nog veel meer. Eigenlijk alles wat u vanaf uw beeldscherm, tablet en/of smartphone leest is digitaal. Hier komt namelijk geen papier meer in voor. Eigenlijk is heel het internet gewoon digitaal lezen, maar dat is niet waar ik dit voor schrijf, met digitaal lezen bedoel ik hiermee echt het lezen van boeken vanaf uw scherm.
Digitaal lezen kan tegenwoordig steeds makkelijker, waar een paar jaar geleden u het vaak nog moest doen met slecht gescande boeken die als ebook werden verkocht met de daarbij behorende restricties zijn ze nu heel wat verder. Met de bestandsformaat epub als standaard kunt u uw aangeschafte digitale boek heel makkelijk op zo’n beetje elk apparaat terug lezen en afhankelijk van de partij waar u uw boek heeft gekocht kunt u het ook heel makkelijk op een ander apparaat teruglezen dan waarvandaan u hem gedownload heeft.

Waarom zou ik overgaan op digitaal lezen?

Eigenlijk is daar maar een echt antwoord op namelijk het comfort wat u hiermee krijgt. U heeft geen grote boekenplanken in uw huis meer nodig voor uw boeken, maar simpel een stukje internet en ergens waar u uw boeken op kunt slaan. Het zij op uw computer/laptops of natuurlijk via een van de online diensten als een dropbox/skydrive. Geen gedoe meer met het mee sjouwen van allerlei dikke boeken met hun gewicht op vakantie, maar gewoon een simpele e-reader of tablet.
Zeker met de e-readers van tegenwoordig met hun e-inkt technologie is het bijna alsof u een gewoon papieren boek zit te lezen, alleen dan compacter, lichter en uiteindelijk ook veel goedkoper. Want over het algemeen is een digitaal boek een stuk goedkoper dan de papieren variant. En als laatste voordeel, met 5 minuten heeft u uw boek al binnen omdat u over het algemeen na betaling uw boek ook meteen kunt downloaden. Dus niet meer wachten op pakketjes met uw nieuwste boek, of wachten totdat de boekenwinkel  open is en nog voorraad heeft van uw favoriete boek, maar gewoon meteen beschikbaar!

Verder tips over digitaal lezen

De belangrijkste zijn al opgenoemd maar nog een nuttige tip voor het digitale lezen is natuurlijk dat er een heel aanbod aan gratis boeken beschikbaar is op het internet. Let op lang niet alle boeken zijn officieel gratis te downloaden!! Natuurlijk als u zoekt via nieuwsgroepen, pirate bay e.d. komt u waarschijnlijk wel alle boeken tegen die u zoekt, maar dit is niet legaal volgens de wet!
Maar naast dit illegale aanbod zijn er ook zat websites te vinden naar legaal gratis aanbod, denk hierbij aan Google Books, Project Gutenberg of websites als een www.gratisboekendownloaden.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here