Met deze tips gaat jouw 2020 op een ontspannen manier van start

0
16

We leiden tegenwoordig vaak een druk bestaan. We gaan van werk naar sport, en van een voetbalwedstrijd van de kinderen naar de bouwmarkt voor dat ene project. In het weekend komen we niet meer aan rust toe en de weken vliegen voorbij. Je hebt het gevoel dat het leven jou leeft in plaats van andersom. Dit kan verre van de bedoeling zijn. Hoe breng je hierin verandering aan? Door prioriteiten te stellen, jezelf (nieuwe) gewoonten aan te leren en een ouderwetse dosis discipline. Met deze tips ga jij 2020 op een frisse manier van start.

Maak dingen die jij leuk vindt (weer) prioriteit

Vaak is het probleem bij het gevoel dat je leven aan je voorbij vliegt dat je het niet in eigen hand hebt. Je laat je meevoeren door je agenda, zonder dat je goed nadenkt of de dingen waar je tijd aan besteedt het wel echt waard zijn. Het eerste wat sneuvelt bij ‘te weinig tijd’ is dat wat je zélf leuk vindt. Misschien omdat het niet nuttig voelt of omdat je liever iets voor anderen doet dan voor jezelf. Maar iets doen, alleen omdat je het leuk vindt is zeer waardevol.

Vind de dingen die jou echte ontspanning geven

Het maakt namelijk dat je je eigen batterij oplaadt en je iets doet zonder onderliggend motief. De enige reden om het te doen ben jijzelf en dat mag genoeg zijn. Dit geeft je energie en plezier in het leven, wat zich ook naar anderen toe uit. Bovendien geef je anderen hierdoor de ruimte om hetzelfde te doen. Alleen dingen doen met een achterliggende reden is ongezond. Werken doe je omdat het financieel nodig is. Gezond eten en sporten doe je omdat je weet dat het goed voor je is. Zoek een vorm van ontspanning en maak er een prioriteit van.

Geniet met anderen, zonder dat je iets ‘moet’

Tijd met anderen is net zo’n belangrijke tip. Doe leuke dingen met de mensen die je lief zijn en zorg dat dit niet onderaan de zoveelste to do lijst komt te bungelen. Plan afspraken met vrienden en regelmatige dates met je partner in. Samen plezier hebben doet iedere relatie goed en vermindert de stress die er soms op komt te staan. Ga naar de bioscoop, uit eten, een activiteit doen of gewoon een kopje koffie drinken. Doe iets waarvan jij en de ander écht kunnen genieten, zonder dat je iets ‘moet’. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit idee?

Leg je telefoon eens wat vaker weg

We zijn zowat met onze telefoons vergroeid. Vaak zijn deze apparaten een verlenging van onze arm en liggen ze ieder moment van de dag binnen handbereik. Hoe handig ze ook zijn, er komt vaak meer stress bij kijken dan we doorhebben. Iedere keer dat je je telefoon pakt zie je de hoeveelheid berichtjes die je nog moet beantwoorden. Kijk je naar alle leuke dingen die anderen aan het doen zijn, terwijl jij ‘helaas’ aan het werk bent. Heb je het gevoel altijd maar op de hoogte te moeten zijn. Onthaasten en je rust pakken doe je op een heel eenvoudige manier door je telefoon iets vaker weg te leggen. Je zult merken dat dit je hoofd veel rust geeft.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here